Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

chefs van
de maand.

Zwart-witte profielfoto van 'Glenn Verhasselt' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Glenn Verhasselt
Zwart-witte profielfoto van 'Pieter Lonneville' met witte keukenvest.
Pieter Lonneville

Management

Uit liefde voor onze Noordzee en al de prachtige producten die zij met zich meebrengt startten Filip Claeys (De Jonkman**) en Rudi Van Beylen (Hof ten Damme) in 2011 met het project NorthSeaChefs.

Onderzoeks­team

Het onderzoeksteam bestaande uit 20 chefs wordt elke twee jaar vernieuwd. Deze chefs gaan aan de slag met onze blue boxen, een testbox met verschillende soorten Noordzeevis. De resultaten van die box kan je raadplegen op onze 'vissen' pagina. Wie is jouw favoriete chef ?

Ambassadeurs

Vis! Vis! Eigen vis! Je kan niet geloven hoe lekker dat dat is!

Helaas zijn er momenteel nog geen actieve ambassadeurs. Wil jij de volgende NorthSeaChef ambassadeur worden in Nederland? Contacteer ons en we bekijken jouw aanvraag!
"Eens mensen zich ervan bewust zijn dat minder bekende Noordzeevis even smaakvol is dan de bekende vissoorten, zal de vraag naar deze onbeminde vis toenemen."

charter.

NorthSeaChefs heeft een gedrags- en erecode opgesteld. Deze gedragscode is in de eerste plaats een ethisch charter van richtlijnen om vis van minder en/of ondergewaardeerde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers, bekend te maken bij het grotere publiek.

Als
onder
steunend
lid:

Een ethisch charter.

NorthSeaChefs heeft een gedrags- en erecode opgesteld. Deze gedragscode is in de eerste plaats een ethisch charter van richtlijnen om vis van minder en/of ondergewaardeerde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers, bekend te maken bij het grotere publiek.

Als ondersteunend lid:

  • Streef je ernaar zoveel mogelijk onbekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers te gebruiken en te promoten.
  • Kook je respectvol gevangen vis met een gezonde dosis passie en liefde.
  • Ga je op een verantwoorde wijze om met bekende en minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers.
  • Respecteer je de visseizoenen en pas je jouw kaart of aanbod aan volgens het seizoen.
  • Bereid je de vis naar eer en geweten en met respect voor de lokale, culinaire tradities.
  • Ben je bereid om interessante informatie uit te wisselen met de andere leden over onderbeminde, minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers.
  • beschik je over voldoende vakmanschap en verantwoordelijkheidsgevoel.
Jouw voordelen.

Door het onderschrijven van dit charter draag je bij aan het promoten van Belgische visvangst, ecologie en gezondheid. Je kan je profileren als een bewust persoon die kiest voor lokale en duurzame producten. Een absolute meerwaarde.

Bedankt! We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oei! Er ging iets mis! Probeer het opnieuw of verwittig ons via de contactpagina.

Vragen?

Hoe word ik ondersteunend lid?
+

Op onze website kan u een charter ondertekenen, dat onze waarden en normen onderstreept. Na het ondertekenen van het charter bent u ondersteunend lid en zal u alle communicatie van NorthSeaChefs ontvangen. Van de steunende leden verwachten we niet dat ze uitsluitend met Noordzeevissen werken, maar vinden we het fijn als ze achter onze filosofie staan en die ook willen meegeven aan hun klanten.

Kan ik een Blue Box ontvangen?
+

De blue boxen zijn enkel bestemd voor de leden van het onderzoeksteam. Zij zullen elke twee maanden aan de slag gaan met de inhoud van de blue box en op die manier verschillende vissoorten testen op vlak van rendement, houdbaarheid en toepassingen. Hun bevindingen kan je lezen op onze website bij de individuele vissenpagina’s.

Kan ik permanent deel uitmaken van het researchteam?
+

Elke twee jaar zal er een nieuw onderzoeksteam van 20 chefs worden voorgesteld. De huidige chefs uit het onderzoeksteam mogen iemand voordragen, maar daarnaast kunnen ook alle steunende leden hun kandidatuur indienen door het schrijven van een motivatiebrief. De selectie wordt dan gemaakt door een externe werkgroep. Bij het selecteren van het team zoekt de werkgroep een mooi evenwicht tussen zowel geografische ligging, als de verschillende type chefs. Bent u nog geen steunend lid, onderteken dan eerst ons charter via onze website. Het eerstvolgende onderzoeksteam zal voorgesteld worden in 2023.

Ik heb nog een leuk idee, hoe geraakt dit tot bij jullie?
+

U kan ons via het contactformulier op deze website een vraag of bericht nalaten dat we zo spoedig mogelijk zullen beantwoorden.

Zijn de lidmaatschappen betalend?
+

Het lidmaatschap van de steunende leden is volledig gratis. Leden uit het onderzoeksteam betalen een kleine bijdrage voor de werkingskost en krijgen daar PR en blue boxen voor in ruil.