Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Matthias Speybrouck

Michelin

Gault & Millau

14

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

'Va et Vient staat voor eigenzinnige en originele gerechten, met een prominente rol voor seizoensgebonden producten van lokale telers en producenten met hier en daar een buitenlandse invloed. Chef Matthias creëerde doorheen de jaren zijn eigen stijl die hij zelf omschrijft als 'Rough and Refined'.

Gerechten van deze chef

Nog geen gerechten van deze chef.
Rough and refined.
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Matthias Speybrouck' met witte keukenvest.
Matthias Speybrouck

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Vlaswijting! Die gebruik ik het vaakst. In 2014 mocht ik voor Textuur ( Het vlasmuseum ) een gerecht maken. Ik heb voor hen vlaswijting met vlaskaas en vlaszaad gemaakt. Het recept hangt nu nog steeds uit in het museum.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Op zondag is het familie tijd dan probeer ik tijd te maken om met het gezin iets leuks te doen. Zoals een fietstochtje, een wandeling en als dit in combinatie kan met een lekkere lunch dan is iedereen gelukkig.

Levensmotto?
+

Als je veel en hard werkt moet je ook op tijd eens kunnen ontspannen of vakantie nemen. De boog moet niet altijd gespannen zijn.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Ik wil vaak te veel tegelijk doen… en dan raak ik wel eens in de knoop. Een dag is veel te kort voor mij… maar uiteindelijk komt het allemaal wel goed