![Jo Grootaers in zijn keuken met gekookte Noordzeekrabben.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627d0f6fdfbc9f6d950dbbf2_Jo%20grootaers.jpg)
Jo Grootaers
![Vooraanzicht van 'The Beast'.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62a84587792a5c89a4b576b3_Front.webp)
![Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62972e8810f3571b8140303d_plastic-skull.webp)
![Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/629750172c8a1b70644d0081_2472-tiny.jpg)
Jo Grootaers wist op 19-jarige leeftijd precies wat hij wilde worden: een topkok. Dus nam de talentvolle kok het heft in eigen hand. In plaats van te wachten op een topkok die hem onder zijn vleugels neemt en hem de finesses van de gastronomie bijbrengt, ontwikkelde hij een creatieve en toch technische kookstijl die in de loop der jaren prachtig tot bloei is gekomen. Op basis van zijn intuïtie maakt chef Jo Grootaers uiterst smakelijke out-of-the-box gerechten met duidelijke smaken. Zijn kookstijl kenmerkt zich door zijn persoonlijkheid en jongensachtige bravoure. Jo serveert veel meer dan verbluffende culinaire creaties: hij weet hoe hij mensen moet ontroeren. Zijn gastronomie is dan ook een ervaring die je niet snel zult vergeten.
Gerechten van deze chef
![Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3addf3db09af0ad3910a0_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6472.jpg)
![Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3ab9e35f1428477be4633_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6349.jpg)
![Zwart-witte profielfoto van 'Jo Grootaers' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac935a6bae2f7dcdf3e3eb_NorthSeaChefs1168.jpg)
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
Zeebarbeel.
Zelf gaan uit eten. Gaan wandelen of een leuke plek bezoeken. En zeker tijd maken voor familie.
Vergeet niet te genieten van het leven.
Ik ben een eeuwige uitsteller, helaas.