Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
pladijs met tomatensalsa
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pladijs

600 g pladijsfilets
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Salsa van tomaat en venkel

1 venkel
4 ontvelde tomaten
2 el kappertjes
zeste van 1 citroen
peper en zout, naar smaak

Peterselie olie

100 ml zonnebloemolie
20 g platte peterselie
peper en zout, naar smaak

Afwerking

120 g handgepelde garnalen
basilicumblaadjes (bij voorkeur Griekse)

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Jo Grootaers' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Jo Grootaers
Bereiding

Pladijs

Kruid de pladijsfilets met peper, zout en olijfolie. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Plooi de pladijsfilets dubbel en leg deze in de ovenschaal.

Peterselie olie

Warm de zonnebloemolie zachtjes op tot +- 70°C en voeg daar de platte peterselie aan toe. Mix goed en passeer door een fijne zeef.

Salsa van tomaat en venkel

Snijd de ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes. Snijd de venkel in blokjes en kook deze kort gedurende 1 min. in gezouten water. Laat schrikken in ijswater om de garing te stoppen. Giet daarna af en laat even uitlekken. Meng de tomaten met de venkelblokjes en voeg de kappers en zeste van 1 citroen toe. Kruid af met peper, zout en een goede scheut olie van platte peterselie.

Afwerking

Besprenkel de pladijsfilets met wat olijfolie en gaar ze in een voorverwarmde oven van 150° C gedurende een 6 à 7 -tal minuten totdat de vis mooi sappig en gaar is. Haal uit de ovenschaal en dresseer op de borden. Warm de salsa van tomaat zachtjes op zonder er te veel in te mengen zodat de tomaat heel blijft. Schep de salsa over de pladijs en werk af met handgepelde grijze garnalen en enkele blaadjes (Griekse)basilicum.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van de staart van pladijs op schilferijs met visnet

Gerelateerde gerechten

Stoofpotje van zeeduivel en winterprei gedresseerd in een wit diep bord.
Stoofpotje van zeeduivel en winterprei
Bekijk gerecht
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Bekijk gerecht
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Bekijk gerecht
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
Pladijs met bloemkool en zwarte look
Bekijk gerecht
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
Pladijs met Aziatische komkommersalade
Bekijk gerecht
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Bekijk gerecht
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
Maistortilla met pladijs
Bekijk gerecht
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Bekijk gerecht
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Bekijk gerecht
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met leche de tigre en gegrilde mango
Bekijk gerecht
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
Pladijs met pompoen en wortel
Bekijk gerecht
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
Pladijs met venkel, kokkels, scheermessen en courgette
Bekijk gerecht
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Bekijk gerecht
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Bekijk gerecht
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Bekijk gerecht