Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeekat met ketchup
Gemarineerde zeekat met verse ketchup gedresseerd in een wit kommetje.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeekat

2 zeekatten
2 el olijfolie
gerookt piment
verse (of gedroogde) amandelen
gekonfijte citroen
Grieks basilicum
hijiki (zeewier)
1 el sojasaus
1 kl limoensap

Ketchup

2 uien
3 teentjes look
2 kg trostomaten
4 paprika's
3 el rodewijnazijn
80 g cassonadesuiker
1 el zout
3 st foelie
1 kl korianderbollen
3 el mosterdzaad
1 tl zwarte peper
40 g gember
300 g ketchup (Heinz)
100 g azijn

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Michael Vrijmoed' met witte keukenvest.
Michael Vrijmoed
Bereiding

Zeekat

Maak de intvissen goed schoon, dep droog, leg op elkaar en vries zo in. Snij in blokjes en bak kort in olijfolie. Bestrooi met gerookt piment en olijfolie, werk af met vers gebroken amandelen, gekonfijte citroen, Griekse basilicum, hijiki, citroensap en sojasaus.

Ketchup

Stoof de in stukjes gesneden ui, look, paprika en tomaten aan. Voeg alle ingrediënten toe, laat een uur onder deksel sudderen tot compote.

Afwerking

Schep onder in een kommetje een lepel ketchup, leg er de op smaak gebrachte blokjes zeekat op.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.