Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Tongschar met aardappel en kaviaar
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Tongschar

4 tongscharren, gefileerd
peper en zout, naar smaak

Garnituren

400g lamsoor
witte wijnazijn
1 dikke polderaardappel
peper en zout, naar smaak
boter

Jus van wodka

20cl wodka
1 grote sjalot
3cl visbouillon
1 dl room
sap van 1/2 citroen
peper en zout, naar smaak

Afwerking

Belgische kaviaar

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Bart Desmidt' met witte keukenvest.
Bart Desmidt
Bereiding

Tongschar

Kruid de tongschar met peper en zout, stoom in 2 minuten gaar.

Groenten

Stoof de lamsoren kort met boter, blus met wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Snij de aardappel in schijfjes, pekel ze in water met zout (60 g/l) gedurende 24 uur. Stoom de schijfjes gaar met boter.

Saus

Breng de wodka, visbouillon en sjalot aan de kook, laat goed doorkoken. Werk de saus af met room en citroensap, kruid met peper en zout mix op.

Afwerking

Schik de gestoomde tongschar in een diep bord, leg er de lamsoren en de aardappelschijfjes op. Werk af met de saus en een quenelle van Belgische kaviaar.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van tongschar op schilferijs met visnet

Gerelateerde gerechten

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Bekijk gerecht
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Bekijk gerecht
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Bekijk gerecht
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Bekijk gerecht
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Bekijk gerecht
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Bekijk gerecht
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Bekijk gerecht