![Stoofpotje van zeeduivel en winterprei gedresseerd in een wit diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/635925c9c273ee5bb4185fb6_NSC%20202210170079-%C2%A9FrC.jpg)
Zeeduivel
800 g zeeduivel filet, in blokjes
Winterprei
3 stuks winterprei
1 dl room
1 dl witte wijn
2 teentjes look
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
Citroensap, naar smaak
150 g boter
Afwerking
200 g handgepelde garnalen
Groene kruiden, naar keuze
Peper en zout, naar smaak
![Zwart-witte profielfoto van 'Edwin Van Goethem' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626a45edccd25da536fc8cf6_48_DDC180115__00558.jpg)
Stoofpotje van zeeduivel en winterprei
Stoof de gesneden ringen van winterprei in een klontje boter tot deze beetgaar zijn, kruid met peper en zout. Breng de room en witte wijn zachtjes aan de kook met look, tijm en laurier. Gaar hierin de stukjes zeeduivel en breng op smaak met peper en zout. Haal de stukken vis uit kookvocht en houd ze warm. Passeer het vocht en laat kort inkoken. Voeg een paar klontjes boter toe en breng op smaak met citroensap en eventueel extra zout en peper. Mix de saus kort met een staafmixer. Voeg nu de prei en de blokjes zeeduivel toe aan de saus.
Afwerking
Neem een diep bord en lepel het stoofpotje in het bord. Werk af met grijze garnalen en gesneden peterselie of een kruid naar keuze.
Tip: serveer met gekookte aardappelen of smeuïge puree.
Foto: Frank Croes
![Detailfoto van de huid van zeeduivel](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/635925b2a3bc4eff6ba643c4_NSC-VIS-212.jpg)
Gerelateerde gerechten
![Carpaccio van zeeduivel met salsa van tomaat afgewerkt met kaviaar](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/635924c8d6d79a3c3c480d43_NSC%20202210170035-%C2%A9FrC.jpg)
![drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632da0f80b39803268de8835_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7731.jpg)
![Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632d9ddf0180d51dd97ca87f_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7694.jpg)
![Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3ab9e35f1428477be4633_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6349.jpg)
![Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c447e2e00aff19dade8d7e_NSC%20Wijting%202018102664003.jpg)
![Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44673a4f2962fea714fc3_NSC%20Wijting%202018102664531.jpg)
![een stuk gebakken zeeduivel met venkel en pompelmoes op een beige bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bda50dce3cdec22877e566_nsc_080816_57531.jpg)
![Zeeduivel met groene asperges en secreto in een bruin diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bda3b06a4aaccd238ae1e2_nsc_080816_57434.jpg)
![zeeduivelcarpaccio met gel van duindoornbes en brocolli in een bordeaux bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bda1673368f230fd20c510_nsc_080816_57511.jpg)
![Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd8c6163ca304e3be5bb8c_nsc_090816_57715.jpg)
![Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc41fd2dcaafaab3bae63e_magis_44805.jpg)
![Zeeduivel met tomaat en witte asperges gedresseerd in een diep wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62baf42b0b5131999e458a15_nsc_weekend_130616_44103.jpg)
![Zeeduivel met groene asperge en wortelcrème gedresseerd op een rond beige bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62baf224ff31d61a87085916_nsc_weekend_130616_44246.jpg)
![Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac76b5518b2063f3489f03_nsc_150616_46381.jpg)
![twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac71a1a2193623cc60bda0_nsc_150616_46271.jpg)
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
![Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab2507f170eb0e117353c0_nsc_080816_57025%20(1).jpg)
![Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a6fcf4caa9382602dab189_hondshaai-garnaal.jpg)