Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeeduivel met prei
Stoofpotje van zeeduivel en winterprei gedresseerd in een wit diep bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeeduivel

800 g zeeduivel filet, in blokjes

Winterprei

3 stuks winterprei
1 dl room
1 dl witte wijn
2 teentjes look
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
Citroensap, naar smaak
150 g boter

Afwerking

200 g handgepelde garnalen
Groene kruiden, naar keuze
Peper en zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Edwin Van Goethem' met witte keukenvest.
Edwin Van Goethem
Bereiding

Stoofpotje van zeeduivel en winterprei

Stoof de gesneden ringen van winterprei in een klontje boter tot deze beetgaar zijn, kruid met peper en zout. Breng de room en witte wijn zachtjes aan de kook met look, tijm en laurier. Gaar hierin de stukjes zeeduivel en breng op smaak met peper en zout. Haal de stukken vis uit kookvocht en houd ze warm. Passeer het vocht en laat kort inkoken. Voeg een paar klontjes boter toe en breng op smaak met citroensap en eventueel extra zout en peper. Mix de saus kort met een staafmixer. Voeg nu de prei en de blokjes zeeduivel toe aan de saus.

Afwerking

Neem een diep bord en lepel het stoofpotje in het bord. Werk af met grijze garnalen en gesneden peterselie of een kruid naar keuze.
Tip: serveer met gekookte aardappelen of smeuïge puree.

Foto: Frank Croes

Detailfoto van de huid van zeeduivel

Gerelateerde gerechten

Carpaccio van zeeduivel met salsa van tomaat afgewerkt met kaviaar
Carpaccio van zeeduivel met tomaat en Royal Belgian Caviar
Bekijk gerecht
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Bekijk gerecht
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Bekijk gerecht
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Bekijk gerecht
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Bekijk gerecht
een stuk gebakken zeeduivel met venkel en pompelmoes op een beige bord gedresseerd
Zeeduivel in hazelnootboter met salade van venkel en pompelmoes
Bekijk gerecht
Zeeduivel met groene asperges en secreto in een bruin diep bord gedresseerd
Zeeduivel in zoutkorst met gegrilde groene asperges en secreto
Bekijk gerecht
zeeduivelcarpaccio met gel van duindoornbes en brocolli in een bordeaux bord
Carpaccio van zeeduivel met bouillon van soja en truffel en gel van duindoornbes
Bekijk gerecht
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Zeeduivel met tomaat en witte asperges gedresseerd in een diep wit bord.
Zeeduivel met witte asperge, tomaat en doperwt
Bekijk gerecht
Zeeduivel met groene asperge en wortelcrème gedresseerd op een rond beige bord.
Zeeduivel met groene asperges en wortelcrème
Bekijk gerecht
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Bekijk gerecht
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Bekijk gerecht
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Bekijk gerecht