Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Rog met oester
Gebrande rog met oester gedresseerd in een wit rond bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Rog

2 stuks rog, gefileerd
peper en zout, naar smaak

Oester

100g mengeling van algen
4 stuks grote Oostendse creuse

Verjus saus

10cl groene kruidenolie
1 sjalot
10cl witte wijn
5cl verjus
10cl room
1 citroen
150g boter
peper en zout, naar smaak

Afwerking

8 stuks oesterblad

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Glenn Verhasselt' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Glenn Verhasselt
Bereiding

Rog

Pekel de rog kort in gezouten water (100 g zout/ 1 l water) en spoel grondig. Maak een rolletje van de rog, kruid af met peper en zout, gaar 15 min op 68°C. Brand af.

Verjus saus

Maak een reductie van de witte wijn, verjus en sjalot. Voeg de room toe en werk op met harde boter. Werk vervolgens af met de kruidenolie.

Oester

Snijd een tartaar van de oesters en maak aan met algen.

Afwerking

Dresseer het gerecht en werk af met oesterblad.

Bron: Culinaire Ambiance

Foto: Frank Croes

Detailfoto van de staart van rog op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Een stuk gebakken rog met daarbij asperges, morieljes en daslook gedresseerd op een ovaal wit bord
Rog met asperge, daslook en morieljes
Bekijk gerecht
Rog met avocado koolrabi en hijiki in een rondje gedresseerd op een wit glanzend bord
Opgelegde rog met avocado, koolrabi en hijiki
Bekijk gerecht
gebakken rog met lente ui gedresseerd op een wit rond bord
Gebakken rog met lente ui en stadshoning
Bekijk gerecht