Rog met oester
![Gebrande rog met oester gedresseerd in een wit rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfea8761b1281184b449d7_Ambiance_NSC20200316%C2%A9FRC2060.jpg)
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Rog
2 stuks rog, gefileerd
peper en zout, naar smaak
Oester
100g mengeling van algen
4 stuks grote Oostendse creuse
Verjus saus
10cl groene kruidenolie
1 sjalot
10cl witte wijn
5cl verjus
10cl room
1 citroen
150g boter
peper en zout, naar smaak
Afwerking
8 stuks oesterblad
Onderzoeker:
![Zwart-witte profielfoto van 'Glenn Verhasselt' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/626aa60d47d07321723636fd_glenn-verhasselt.jpg)
Glenn Verhasselt
Bereiding
Rog
Pekel de rog kort in gezouten water (100 g zout/ 1 l water) en spoel grondig. Maak een rolletje van de rog, kruid af met peper en zout, gaar 15 min op 68°C. Brand af.
Verjus saus
Maak een reductie van de witte wijn, verjus en sjalot. Voeg de room toe en werk op met harde boter. Werk vervolgens af met de kruidenolie.
Oester
Snijd een tartaar van de oesters en maak aan met algen.
Afwerking
Dresseer het gerecht en werk af met oesterblad.
Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes
![Detailfoto van de staart van rog op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfeaa9f31a869c8eae1880_NSC-VIS-134.jpg)
Gerelateerde gerechten
![Een stuk gebakken rog met daarbij asperges, morieljes en daslook gedresseerd op een ovaal wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfecd8ab25b8b9b089e76a_Ambiance_NSC20200316%C2%A9FRC2083.jpg)
Rog met asperge, daslook en morieljes
![Rog met avocado koolrabi en hijiki in een rondje gedresseerd op een wit glanzend bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfe8d25ea065e890fb4383_Ambiance_NSC20200316%C2%A9FRC2055.jpg)
Opgelegde rog met avocado, koolrabi en hijiki
![gebakken rog met lente ui gedresseerd op een wit rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd9b3f76df20646c7d69ee_52vegetables_3_36410.jpg)
Gebakken rog met lente ui en stadshoning