Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeetong met groene groenten
gebakken zeetong met groene groenten gedresseerd op een wit rond bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Groenten

100 g erwten (vers of diepvries)
4 stuks lente-ui
100 g fijne prinsessenbonen

Kappertjesolie

8 g kappertjes
15 cl extra vierge olijfolie
1 teentje look
handvol bladpeterselie
peper en zeezout, naar smaak

Puree

1 kg polderaardappelen
boter
peper enzeetzout, naar smaak

Kalfsjus

15 cl kalfsjus

Zeetong

4 zeetongfilets (± 350 g stuk)
8 g boter

Afwerking

10 appelkappers
rode-bietenscheuten

Bereiding

Groenten

Breng een kom gezouten water aan de kook en blancheer de erwten en de prinsessenbonen apart tot ze beetgaar zijn. Laat ze daarna schrikken onder koud water.

Kappertjesolie

Mix de kappertjes samen met de olijfolie, de look en de bladpeterselie tot een gladde massa. Kruid af met peper en zeezout.

Puree

Kook de aardappel gaar in gezouten water en stamp ze tot een grove puree. Voeg tenslotte de boter toe en kruid af met zeezout en peper.

Saus

Breng de kalfsjus aan de kook en laat inkoken tot een glad sausje.

Zeetong

Laat de boter bruin worden in een antikleefpan en bak de tongen gedurende 4 minuten per kant. Kruid elke kant met peper en zeezout.

Afwerking

Plaats een lepel puree op het bord en plaats er de tongfilets op. Dresseer de groenten langsheen de vis. Werk af met de kappertjesolie, kalfsjus, enkele appelkappers en de scheuten.

Foto: Frank Croes

detailfoto van de zeetong op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Zeetong meunière en artisjok barigoule gedresseerd op een zwart rond bord.
Zeetong meunière, artisjok barigoule en citroenboter
Bekijk gerecht
gegrilde zeetong met groene asperges gedresseerd op een blauw rond bord
Gegrilde zeetong met groene asperges, olijf, romesco en gekonfijte aardappel
Bekijk gerecht
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Bekijk gerecht
Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel
Bekijk gerecht
Tong met tomaat en olijf gedresseerd op een wit bord met zwarte rand
Noordzeetong met tomaat, olijven en lavas
Bekijk gerecht