Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeetong meunière en artisjok barigoule
Zeetong meunière en artisjok barigoule gedresseerd op een zwart rond bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeetong

4 zeetongen (+- 300g elk)
500g hoeveboter

Artisjok-barigoule

8 mini-artisjokken
4 jonge wortelen
4 stengels voetselderij
2 gesnipperde sjalotten
1 teentje look
scheut wittewijnazijn
2l gevogeltebouillon
olijfolie

Citroenboter

1 citroen, zeste en sap
250g boter
grof zout, peper

Afwerking

100g zomerpostelein

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Erwin Denys' met witte keukenvest.
Erwin Denys
Bereiding

Zeetong

Kruid de vis op beide kanten met peper en zout, bak 5 minuten op elke kant in de gebruinde boter. Let erop dat de boter mooi blijft schuimen. Laat de tongen even rusten, dan kun je de filets mooi verwijderen van de graat.

Artisjok

Bak de schoongemaakte artisjokken aan met de in brunoise gesneden selderij, wortelen, sjalotten en look. Kruid met peper en zout, blus de pan met een goede scheut witte wijnazijn, laat verdampen en zet onder met gevogeltebouillon. Laat sudderen tot de artisjokken gaar zijn. Leng de bouillon aan met een goede olijfolie, gebruik als jus.

Citroenboter

Laat de boter op kamertemperatuur komen, kruid met peper, grof zout, citroensap en zeste van 1 citroen. Meng goed, doe in een vorm naar keuze. Laat een 30-tal minuten opstijven in de koelkast, haal uit de vorm.

Afwerking

Dresseer naar keuze of zoals op de foto. Werk af met zomerpostelein.

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de zijvin van zeetong op schilferijs

Gerelateerde gerechten

gebakken zeetong met groene groenten gedresseerd op een wit rond bord
Gebakken zeetong met groene groenten
Bekijk gerecht
gegrilde zeetong met groene asperges gedresseerd op een blauw rond bord
Gegrilde zeetong met groene asperges, olijf, romesco en gekonfijte aardappel
Bekijk gerecht
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Bekijk gerecht
Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel
Bekijk gerecht
Tong met tomaat en olijf gedresseerd op een wit bord met zwarte rand
Noordzeetong met tomaat, olijven en lavas
Bekijk gerecht