Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Tongschar met piperade
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Tongschar

4 mooie filets tongschar
peper en zout, naar smaak
boter
citroensap

Piperade

4 gegaarde lasagnevellen
2 paprika’s
1 courgette
1 teen look
1 versnipperde sjalot
een hand vol jonge spinazie
olijfolie

Afwerking

4 venkelkrullen
gepoft venkelzaad
olijfolie
zeste van citroen

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Erwin Denys' met witte keukenvest.
Erwin Denys
Bereiding

Tongschar

Kruidt de tongscharfilets met peper en zout. Bak de tongschar enkele minuten per kant in bruisende boter. Blus af met citroensap.

Piperade

Snij de zuiderse groenten in blokjes en stoof kort aan. Kook de lasagne vellen en leg ze open, vul op met de piperade en rol ze daarna op zoals een canneloni.

Afwerking

Snij de venkel zeer fijn zodat je deze kan oprollen tot krullen. Afwerken met een beetje gepoft venkelzaad.

Afwerken met een  scheut olijfolie en zeste van citroen.

Foto: Levien Lockefeer

detailfoto van de staart van tongschar op schilferijs

Gerelateerde gerechten

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Bekijk gerecht
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Bekijk gerecht
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Bekijk gerecht
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Bekijk gerecht
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Bekijk gerecht
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Bekijk gerecht
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
Tongschar met aardappel, wodka en kaviaar
Bekijk gerecht