Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Tongschar met granny smith
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Granité

2 appels granny smith
100g verse peulen van erwten
35g suiker
100 ml water
8g ciderazijn

Escavèche

2 tongscharfilets
1 dl wijnazijn
1 dl witte wijn
1 tl mengeling peperbol, korianderzaad, venkelzaad

Muntyogurt

1 zure room
1 el yoghurt
5 blaadjes munt

Afwerking

1 granny smith
1 sjalot
klaverzuring
erwten (die uit de peulen zijn gehaald voor de granité)

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.
Dimitry Lysens
Bereiding

Granité

Meng 200 ml sap van appels en 200 ml sap van verse erwtpeulen (gemaakt met een sapcentrifuge) met het water, suiker en ciderazijn. Zet in de diepvriezer, roer om het halfuur tot de juiste dikte is bereikt.

Tongschar

Breng wijnazijn, wijn, pepermengeling, koriander- en venkelzaad aan de kook. Giet warm over de tongscharfilets. Plaats in de koeling.

Muntyoghurt

Meng de zure room met yoghurt en fijngesneden munt.

Afwerking

Snij de sjalot in dunnen ringetjes. Kook de erwten 2 minuten in gezouten water, koel af in ijswater.
Snij dunne schijfjes van de granny smith. Leg hierop enkele stukjes van escavèche. Spuit er wat muntyoghurt op, werk af met de granité, klaverzuring, erwten en sjalot. Presenteer zoals op de foto of naar wens.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van tongschar op schilferijs

Gerelateerde gerechten

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Bekijk gerecht
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Bekijk gerecht
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Bekijk gerecht
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Bekijk gerecht
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Bekijk gerecht
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Bekijk gerecht
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
Tongschar met aardappel, wodka en kaviaar
Bekijk gerecht