Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Noordzeekrab, prei en vadouvan
Tartelette van prei met Noordzeekrab en dotjes vadouvanmayo en groene crème.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Krab

1 noordzeekrab
1 wortel
1 stengel groene selderij
1 ui
2 kruidnagels
peperbolletjes
zout, naar smaak

Mayonaise

2 eieren
10 g vadouvn
1 kl Dijonmosterd
1 dl druivenpitolie

Tartelettes

4 vellen bladerdeeg
5 stengels prei
zout, naar smaak

Vinaigrette

witte azijn
balsamicoazijn

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Philippe Meyers' met witte keukenvest
Philippe Meyers
Bereiding

Krab

Breng water aan de kook met de selderij, wortel, ui, kruidnagel, peperbollen en zout. Kook hierin de krab 10 minuten, laat in de bouillon afkoelen in de koelkast.

Mayonaise

Maak een mayonaise met de eigelen, mosterd, azijn en vadouvankruiden, werk op met druivenpitolie.

Tartelettes

Bak de vellen bladerdeeg 13 minuten op 180°C tussen 2 bakplaten zodat ze niet rijzen. Haal het krabvlees uit het pantser, trek in stukken. Snij het wit van 4 preien in ringen van 1,5 cm, stoom gaar, bestrooi met zout, laat 10 minuten trekken. Snij de 5de prei in fijne julienne, frituur op 150°C.

Afwerking

Bestrijk het bladerdeeg met mayonaise, leg er het preiwit op, breng op elk stuk een dotje balsamicovinaigrette aan, werk af met de krab en de gefrituurde prei.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van Noordzeekrab

Gerelateerde gerechten

Tartaar van krab afgetopt met kaviaar en gemarineerde avocadoschijfjes
Noordzeekrab met avocado en kaviaar
Bekijk gerecht
Noordzeekrab met kleurijke garnituren gedresseerd in een dieprood bord
Noordzeekrab met zeewier-mayonaisse en yuzu
Bekijk gerecht
Zwemkrab panna montana met courgetti gedresseerd in een roestkleurig diep bord
Zwemkrabsoep 'Panna Montana'
Bekijk gerecht