Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
rog met avocado en koolrabi
Rog met avocado koolrabi en hijiki in een rondje gedresseerd op een wit glanzend bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Rog

2 stuks rog, gefileerd
peper en zout, naar smaak
100 g zure room
kervel
bieslook

Marinade

25cl witte wijn
10cl azijn
10cl citroensap
verveine
jeneverbes
laurier

Afwerking

1 koolrabi
olijfolie
azijn
peper en zout, naar smaak
3 avocado’s
20g hijiki

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Glenn Verhasselt' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Glenn Verhasselt
Bereiding

Marinade

Kook voor de marinade de witte wijn, azijn en het citroensap samen met de specerijen en kruiden op.

Rog

Leg de gekruide rog in de warme marinade, laat garen en vervolgens afkoelen. Trek de rog in draadjes, werk op met zure room en verse kruiden, kruid af met peper en zout.

Afwerking

Snijd de koolrabi in fijne slierten. Marineer kort. Maak een marmer van avocado. Met de parures maak je een crème van avocado. Werk af met de hijiki.

Bron: Culinaire Ambiance

Foto: Frank Croes

Detailfoto van een rog op een visnet

Gerelateerde gerechten

Een stuk gebakken rog met daarbij asperges, morieljes en daslook gedresseerd op een ovaal wit bord
Rog met asperge, daslook en morieljes
Bekijk gerecht
Gebrande rog met oester gedresseerd in een wit rond bord
Gebrande rog met Oostendse oester, algen en verjus
Bekijk gerecht
gebakken rog met lente ui gedresseerd op een wit rond bord
Gebakken rog met lente ui en stadshoning
Bekijk gerecht