Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Griet met bloemkool en hazelnoot
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Griet

1 griet van 1,5 kg
olijfolie

Bloemkool

1 bloemkool
1 aardappel (bintje)
20 cl volle melk

Hazelnoot

50 g witte hazelnoten
1 dl hazelnotenolie
peper en zout, naar smaak
olijfolie

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Philippe Meyers' met witte keukenvest
Philippe Meyers
Bereiding

Griet

Maak de griet schoon, fileer, verwijder het vel, bewaar koel.

Bloemkool

Was de bloemkool, hou enkele roosjes apart voor de versiering. Kook de rest van de bloemkool met de aardappel een 20-tal minuten. Mix de bloemkool met melk tot een mousse, kruid naar smaak. Snij het opzijgehouden roosje in fijne plakjes, dompel in ijswater.

Hazelnoten

Verwarm de oven voor tot 180°C, rooster de hazelnoten 10 minuten, mix tot poeder en meng met de hazelnotenolie, peper en zout.

Griet

Kleur de grietfiles goed aan in hete olijfolie in een antiaanbakpan, gaar 3 minuten verder in de oven. Laat rusten.

Afwerking

Breng op het bord puntjes bloemkoolmousse aan, leg de visfilet op het bord, besprenkel met hazelnotenolie, werk af met een kruid.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de staart van griet op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
Gemarineerde griet met aardpeer, bloemkool en chorizo
Bekijk gerecht
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht
gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
Griet met citroenaardappel en ratatouille
Bekijk gerecht
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
Gegrilde grietmoot met gewokte tarwekorrels
Bekijk gerecht
Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
Griet op de graat met tomatensalade
Bekijk gerecht
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Bekijk gerecht