Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
griet met tomatensalade
Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Griet

4 kleine grieten (ca. 500 g), zonder vel en zonder kop
1dl geklaarde boter
150g beste boerenboter
citroen

Sjalotvinaigrette (voor 0,5 dl)

1dl rodewijnazijn
1dl arachideolie
1dl goede olijfolie
1 sjalot
peper en zout, naar smaak

Tomatensla

2 grote tomaten naar keuze
20 kleine tomaatjes
2 aardappelen (bintje)
1 stuk harde kaas om te raspen (bv. Oudlander)

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Stijn Bauwens' met witte keukenvest.
Stijn Bauwens
Bereiding

Vinaigrette

Meng alle ingrediënten, doe in een fles, bewaar het overschot in de koelkast.

Tomatensalade

Snij de aardappelen in schijfjes, bak krokant in arachideolie tot kleine chips (ca. 4 minuten op 160°C). Meng de kleine tomaten met vinaigrette, doe in een slakom of in individuele kommetjes. Snij de grote tomaten in fijne schijfjes met de mandoline, schik erbovenop. Werk af met chips en rasp er wat kaas over.

Griet

Bak de vis op beide kanten in geklaarde boter.

Afwerking

Leg de vis op het bord, werk af met wat gesmolten boter als saus. Doe er een citroentje bij en de tomatensalade.

Foto: Heikki Verdurme

De kop van griet op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
Gemarineerde griet met aardpeer, bloemkool en chorizo
Bekijk gerecht
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht
gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
Griet met citroenaardappel en ratatouille
Bekijk gerecht
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
Gebakken grietfilet met bloemkool en hazelnoot
Bekijk gerecht
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
Gegrilde grietmoot met gewokte tarwekorrels
Bekijk gerecht
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Bekijk gerecht