Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Maistortilla met pladijs
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Garnituren

2 maïskolven
2 tomaten
1 grote rode ui
handvol koriander
2 rode chilipepers (met of zonder zaadjes)
8 el vissaus (nam pla)
sap van één limoen

Tortilla

4 maïstortilla’s (of tarwetortilla, indien niet beschikbaar)

Pladijs

4 pladijsfilets

tarwebloem

arachideolie of druivenpitolie

Afwerking

tortillachips

jalapeñopepers, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van Jo Lemmens met witte keukenvest.
Jo Lemmens
Bereiding

Garnituur

Kook de maïskolven 5 minuten in gezouten water en laat afkoelen. Snijd de maïs van de kolf en de tomaten in blokjes. Snipper de chilipepers, rode ui en koriander fijn. Meng het sap van de limoen met de vissaus en voeg toe.

Pladijs

Dep de pladijsfilets droog en wentel hem door de bloem. Bak hem vervolgens in een antikleefpan in olie. Verwarm of grill de tortilla’s. Leg de pladijsfilet op de tortilla en dresseer met de maïstomatensalsa.

Afwerking

Werk af met jalapeñopepers en verkruimelde tortillachips.

Foto: Frank Croes

detailfoto van de staart van pladijs op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Bekijk gerecht
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Bekijk gerecht
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
Pladijs met bloemkool en zwarte look
Bekijk gerecht
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
Pladijs met Aziatische komkommersalade
Bekijk gerecht
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Bekijk gerecht
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met leche de tigre en gegrilde mango
Bekijk gerecht
Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
Pladijs met pompoen en wortel
Bekijk gerecht
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
Pladijs met venkel, kokkels, scheermessen en courgette
Bekijk gerecht