Garnituren
2 maïskolven
2 tomaten
1 grote rode ui
handvol koriander
2 rode chilipepers (met of zonder zaadjes)
8 el vissaus (nam pla)
sap van één limoen
Tortilla
4 maïstortilla’s (of tarwetortilla, indien niet beschikbaar)
Pladijs
4 pladijsfilets
tarwebloem
arachideolie of druivenpitolie
Afwerking
tortillachips
jalapeñopepers, naar smaak
Garnituur
Kook de maïskolven 5 minuten in gezouten water en laat afkoelen. Snijd de maïs van de kolf en de tomaten in blokjes. Snipper de chilipepers, rode ui en koriander fijn. Meng het sap van de limoen met de vissaus en voeg toe.
Pladijs
Dep de pladijsfilets droog en wentel hem door de bloem. Bak hem vervolgens in een antikleefpan in olie. Verwarm of grill de tortilla’s. Leg de pladijsfilet op de tortilla en dresseer met de maïstomatensalsa.
Afwerking
Werk af met jalapeñopepers en verkruimelde tortillachips.
Foto: Frank Croes