Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
pladijs met venkel en courgette
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pladijs

2 pladijzen
12 kokkels
8 scheermessen
peper en zout, naar smaak

Jus

1kg strandkrab
1 stengel selderij
1 wortel
1el tomatenpuree
1 sjalot
2 teentjes look
tijm, laurier
1dl witte wijn
1 klontje boter
peper en zout, naar smaak

Groenten

4 mini venkels
klontje boter

1/2 groene courgette
1/2 gele courgette
1 sjalot
1/2 teentje knoflook
peper en zout, naar smaak

Venkelcrème

2 venkels
150g gevolgelte bouillon
50g room

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Maarten Bouckaert' met witte keukenvest.
Bart Van Hoecke
Bereiding

Pladijs

Fileer, spoel en dep de pladijsfilets droog. Spoel de scheermessen en kokkels overvloedig, open ze rauw en hou ze apart.

Jus

Stoof de strandkrab aan, voeg de groenten en kruiden toe. Blus met witte wijn en voeg water toe tot alles net onderstaat. Laat een uurtje sudderen en zeef. Laat eventueel nog licht inkoken, kruid en werk af met een klontje boter.

Groenten

Reinig de mini venkels, blancheer tot beetgaar, haal kort door de boter. Snij de courgettes in brunoise, stoof aan met gesnipperde sjalot en look.

Venkelcrème

Snij de venkels in grove stukken, kook ze gaar in de gevogeltebouillon en de room. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.

Pladijs

Bak de filets kort aan. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

Schik de kokkels en scheermessen rauw in een diep bord. Leg er de visfilets bij. Verdeel de courgette en babyvenkel over het bord. Breng enkele toefjes venkelcrème aan. Oversaus met jus.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de staart van pladijs op schilferijs met een visnet errond.

Gerelateerde gerechten

Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Bekijk gerecht
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Bekijk gerecht
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
Pladijs met bloemkool en zwarte look
Bekijk gerecht
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
Pladijs met Aziatische komkommersalade
Bekijk gerecht
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Bekijk gerecht
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
Maistortilla met pladijs
Bekijk gerecht
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met leche de tigre en gegrilde mango
Bekijk gerecht
Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
Pladijs met pompoen en wortel
Bekijk gerecht