Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Schelvis met tomatencoulis
Schelvis met tomaytencoulis en artisjok in een zwarte, ronde ovenschaal gedresseerd.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Schelvis

4 stukjes schelvis met vel (+- 150 gr per stuk)
peper en zout, naar smaak

Tomatencoulis

2 dl coulis van tomaten (dit mag een goede kwaliteit zijn uit blik)
1 teentje look, gepeld en in schijfjes gesneden
2 lente-ui, in fijne schijfjes gesneden
8 tal kleine ingelegde artisjokjes, in vier stukken gesneden
Handvol kleine basilicumblaadjes
Olijfolie
20 gram zwarte olijven (bij voorkeur Taggiasche olijfjes)
10-tal kappertjes van goede kwaliteit
peper en zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Matthieu Beudaert' met witte keukenvest.
Matthieu Beudaert
Bereiding

Schelvis en tomatencoulis

Beleg een ovenschaal met de tomatencoulis en leg er de stukken schelvis op. Kruid de stukken schelvis met peper en zout. Voeg de fijngesneden look, de lente-ui, artisjok, kappers en olijven toe en werk af met wat olijfolie. Plaats een deksel op de ovenschaal of dek af met aluminium folie. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 16 minuten. Controleer of de vis gaar is. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tips: Serveer het gerecht met parelpasta of natuur gekookte krieltjes. Brand het vel van de schelvis met een gasbrandertje vooraleer het in de ovenschaal te leggen voor meer smaak.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van schelvis op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Schelvis met daarbij aardappel en groene kruiden, gedresseerd op een wit rond bord met donkere achtergrond
Schelvis met aardappel en groene kruiden
Bekijk gerecht
gemarineerde schelvis met salade van radijs en een groene jus gedresseerd in een rood kommetje
Gemarineerde schelvis met salade van radijs en mierikswortelmayo
Bekijk gerecht
Mousse van schelvis op een toast van dille gedresseerd op gemarmerde stenen.
Toast met dille en mousse van schelvis
Bekijk gerecht