Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
vlaswijting met yuzu
Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Vlaswijting

4 mooievlaswijting filets van 60 g stuk
peper en zout, naar smaak
olijfolie

Zilte groenten

100 g monniksbaard
20 g gekonfijte cedraat (citrus uit Italië)
50 g zeekraal
20 g hijiki, gegaard in lichte sojasaus
enkele takjeszeevenkeql
1 noriblad

Beurre blanc

300 ml visfumet
50 ml wittewijn
20 g yuzusap
1 sjalot, fijngesneden
80 g boter

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.
Dimitry Lysens
Bereiding

Beurre blanc

Laat voor de saus alle ingrediënten samen inkoken, behalve de boter.  Wanneer de saus een licht stroperige binding begint te krijgen, stoppen met inkoken en passeren door een fijne zeef. Voor het serveren de boter in blokjes al roerend toevoegen aan de warme saus. Mix de saus kort met een staafmixer.

Vlaswijting

Kruid de vlaswijting met peper en zout en plaats in een voorverwarde oven van 120°C met wat olijfolie gedurende 12 minuten. Brand ze nadien met eenbrander kort voor een grillsmaak.

Zilte groenten

Kook de monniksbaard 1 minuut in gezouten water.  

Afwerking

Leg de monniksbaard onderaan in het bord. Voeg daarbij een mespunt van de gekonfijte cedraat. Plaats de vlaswijting erop en overgiet royaal met de beurreblanc. Werk af met de hijiki, zeekraal, zeevenkel en het fijngesneden noriblad.

Foto: Levien Lockefeer

Gerelateerde gerechten

Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.
Céviche van vlaswijting
Bekijk gerecht
Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje
Gebakken vlaswijting met moghrabieh, cantharellen en jus van bouillabaisse
Bekijk gerecht
Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord
Céviche van vlaswijting met Belgisch saffraan, crème van eigeel en nieuwe aardappel
Bekijk gerecht