Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Rog met lente ui en honing
gebakken rog met lente ui gedresseerd op een wit rond bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Rog

4 dikke stukken rogvleugel
20 g bloem
20 g boterpepe
peper en zout, naar smaak

Lente-ui

6 lente-uitjes
40 g stadshoning

Kappertjesboter

2 citroenen
80 g boter
40 g kappertjes
fleur de sel
3 takjes dille
peper van de molen
zout

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Maarten Bouckaert' met witte keukenvest.
Seppe Nobels
Bereiding

Rog
Wentel de stukken rog in wat bloem, breng op smaak met peper en zout, bak in 20 g boter op beide zijden goudbruin (3 à 4 minuten).

Lente-ui
Was de lente-ui, snipper het bovenste van de stengels fijn, kook de uitjes in 2 minuten gaar in gezouten water, koel af in ijswater. Halveer de uijtjes in de lengte, rooster in de grillpan, leg in een ovenschaal. Smeer in met stadshoning. Zet de ovenschaal met de lente-ui onder de ovengrill tot de honing is gekaramelliseerd.

Kappertjesboter

Doe de resterende 80 g boter met sap van 2 citroenen en de kappertjes in de pan en laat smelten, breng op smaak met peper van de molen en fleur de sel.

Afwerking

Schik de rog op het bord met lente-uitjes, werk af met dille en fijngesnipperde lente-ui, besprenkel met kappertjesboter.  

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de staart van rog op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Een stuk gebakken rog met daarbij asperges, morieljes en daslook gedresseerd op een ovaal wit bord
Rog met asperge, daslook en morieljes
Bekijk gerecht
Gebrande rog met oester gedresseerd in een wit rond bord
Gebrande rog met Oostendse oester, algen en verjus
Bekijk gerecht
Rog met avocado koolrabi en hijiki in een rondje gedresseerd op een wit glanzend bord
Opgelegde rog met avocado, koolrabi en hijiki
Bekijk gerecht