Steenbolkbrandade

Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Brandade
2 grote steenbolkfilets, in stukjes gesneden
5 grote aardappelen (bintje)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
peterselie, fijngesneden
dragon, fijngesneden
100 ml witte wijn
100 ml zure room
Afwerking
1 el haringkaviaar
4 eieren
groene kruiden
zout, naar smaak
Onderzoeker:

Michael Yates
Bereiding
Brandade
Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Voeg de witte wijn toe en leg de stukjes vis op de aardappelen. Door de warmte van de aardappelen zal de vis garen. Voeg, als de vis gaar is, de zure room, fijngesneden look, dragon en peterselie toe. Plet alles tot een mooie brandade (puree). Er mogen zeker nog wat stukken inzitten.
Afwerking
Breng op smaak met zout en werk af met een lepeltje haringkaviaar, een mooi spiegelei en nog wat groene kruiden.
Foto: Frank Croes

Gerelateerde gerechten

Tartaar van steenbolk met butternut

Steenbolk met knolselder en parelcouscous

Steenbolk met knolselder no waste

Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk

Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember

Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut

Steenbolk met curry

Steenbolk met warme tartaarsaus

Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer

Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal

Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella