Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Steenbolk met bisquesaus en mozarella
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Steenbolk

4 filets met vel (+/- 100g per filet)
olijfolie

Spelt

250g spelt, gekookt
25g sjalot, fijngesneden
50g gedroogde tomaten
50g bieslook, fijngesneden
100g parmezaan, geraspt
100g gerookte mozzarella
enkele druppels truffelolie
peper en zout, naar smaak

Bisque

1kg garnaalkoppen
1 ui, fijngesneden
1 stengel selderij, fijngesneden
2 tomaten, grofgesneden
2 teentjes look
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1dl cognac
1el tomatenpuree
25cl zoete witte wijn
25cl room
0,5l water
peper en zout, naar smaak

Afwerking

25g zeekraal of lamsoor
100g parmezaan, geraspt

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Broes Tavernier' met witte keukenvest.
Broes Tavernier
Bereiding

Spelt

Stoof de sjalot aan in olijfolie, voeg de spelt toe. Doe de overige ingrediënten, behalve de mozzarella erbij.
Kruid met peper en zout.

Bisque

Bak de garnalenkoppen met ui, look en selderij aan in olijfolie. Voeg tijm en laurier toe, blus met cognac en flambeer. Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe, stoof verder aan. Giet er de witte wijn bij, laat inkoken tot een derde. Zet onder met room en water. Laat ongeveer 20 minuten sudderen, giet door een fijne zeef. Kruid met peper en zout.

Krokant van parmezaan

Leg de geraspte parmezaan op een ovenplaat, bak 7 minuten op 160°C.

Steenbolk

Leg de visfilets op een ovenplaat ingevet met olijfolie, zet +/- 5 minuten in de oven op 160°C.

Afwerking

Schik de spelt op het bord, leg er enkele blokjes gerookte mozzarella op zodat de kaas wat kan smelten, schik er de zeekraal of amsoor en stukjes krokant van parmezaan tussen. Leg de steenbolkfilet erbij, mix de bisquesaus en werk af met de schuimende saus zoals op de foto.

Foto: Heikki Verdurme

Steenbolk op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Tartaar van steenbolk met butternut gedresseerd op een wit bord terwijl een hand de saus op het bord schenkt.
Tartaar van steenbolk met butternut
Bekijk gerecht
Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Bekijk gerecht
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Bekijk gerecht
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Bekijk gerecht
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Bekijk gerecht
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Bekijk gerecht
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
Steenbolk met curry
Bekijk gerecht
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Bekijk gerecht
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Bekijk gerecht
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht