Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Broes Tavernier

Michelin

Gault & Millau

15

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

'De keuken van Broes Tavernier steunt op de schatten van de streek en de seizoenen. Met zijn culinaire creaties gaat hij terug naar de pure basics, de terroir. Hij bewijst zijn kunde in eigentijdse gerechten die uitblinken door volle smaken en verse ingrediënten. Origineel en perfect uitgevoerd.'

Gerechten van deze chef

Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Bekijk gerecht
zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
Bekijk gerecht
Poon op zijn geheel gegrild met spinazie en schaaldieren bearnaise gedresseerd op een zwart bord.
Poon met spinazie en bearnaise van schaaldieren
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Bekijk gerecht
Een wulken schelp met daarvoor het gerecht gedresseerd op een blauw bordje
Wulken met daslook, bloemkool en pickles
Bekijk gerecht
Grauwe poon met vissoep en venkel in een zwart bord gedresseerd.
Grauwe poon met vissoep, venkel en rouille
Bekijk gerecht
Inspiratie… Voor mij als chef onmisbaar. Mijn kwekers, mijn producten en de seizoenen bieden me vaak heel veel inspiratie. Buitenlandse ervaringen zijn ook vaak leuk om een ruimere, vernieuwende kijk op producten en bereidingen te krijgen.
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Broes Tavernier' met witte keukenvest.
Broes Tavernier

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Schelvis

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Op zondag: om 8u30 tennissen, daarna apero-time met de tennisvrienden, daarna q-time met vrouw en kinders en/of matchke voetbal gaan zien.

Levensmotto?
+

Je moet elke dag eten, dan kan je net zo goed lekker eten! Onze kwekers zijn onze helden. We proberen hen ook overal bij te betrekken.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Veel slechte…, maar mijn vrouw heeft alleen maar goede kanten en zo proberen wij alles in evenwicht te houden. ;-) Zoals elke chef wil ik alleen maar het beste en dit maakt me bij momenten wel eens “moeilijk” in de keuken. Ik heb soms iets in mijn hoofd en verwacht soms vanzelfsprekend dat mijn collega’s dit ook zo zien terwijl er toch soms een beetje meer uitleg nodig is. Omdat jullie er niet naar vragen sommen we graag ook mijn goede eigenschappen op: Beest in bed (vlotte slaper) Fantastische echtgenoot/vader/vriend By far de leukste en meest gepassioneerde NorthSeaChef die er bestaat Totaal geen hoge dunk van mezelf