Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Poon met spinazie en schaaldierenbearnaise
Poon op zijn geheel gegrild met spinazie en schaaldieren bearnaise gedresseerd op een zwart bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Rode poon

4 stuks op z'n geheel
peper en zout, naar smaak

Spinazie

0,5kg spinazie
1/2 teentje look
nootmuskaat, naar smaak
peper en zout, naar smaak

Bearnaise

2 eierdooiers
5 cl gastrique (reductie van droge witte wijn, azijn, sjalot, dragon, kruidenbosje, geplette peperbolletjes)
25g boter, gesmolten
25gr dragon, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
5cl ingekookte bisque (zie basisrecept bij Steenbolk met bisquesaus en spelt)
peper en zout, naar smaak

Aardappelkrokant

2 grote aardappelen

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Broes Tavernier' met witte keukenvest.
Broes Tavernier
Bereiding

Poon

Verwijder de kop en de ingewanden van de rode poon, spoel de vis en leg tussen een keukendoek.

Spinazie

Verwijder de steeltjes, was de spinazie drie maal, stoof aan in boter met een mespuntje fijngesneden look, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Aardappelkrokant

Kook de aardappelen gaar, pureer, wrijf open op een bakmat. Bak 20 à 25 minuten in de oven op 160°C.

Bearnaise

Klop een sabayon van de dooiers met de gastrique, werk op met boter. Voeg dragon, sjalot en ingekookte bisque toe. Breng op smaak met peper en zout.

Poon

Rooster de grauwe poon op een hete grill, laat verder garen in de oven. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Dresseer de spinazie op het bord, schik daarop de rode poon en aardappelkrokantjes, werk af met de bearnaise.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de Engelse poon op een visnet

Gerelateerde gerechten

No items found.