Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Pladijs leche de tigre
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pladijs

4 pladijzen

Leche de tigre

250 g kokosmelk
250 g limoensap
1/2 rode peper, van zaden ontdaan en fijngesneden
2 plakjes gember, fijngesneden
70 g rode ui, in ringen
1 teentje look, fijngesneden
1 el korianderbollen, gekneusd
1 blad kaffirlimoen, fijngesneden
3 stengels citroengras, gekeusd en fijngesneden
1/2 bosje koriander, fijngesneden
1/2 bosje Thais basilicium, fijngesneden

Gegrilde mango

1 mango
1 snuifje piment d'Espelette
1 scheut pompenpitolie

Crème van gearomatiseerde tomaat

5 rijpe tomaten (roma)
1/2 ui, fijngesneden
1 teentje look
1 kaffirblad
1 stengel citroengras
2 schijfjes gember
2 takjes tijm
scheut olijfolie
peper en zout, naar smaak

Afwerking

2 el hangopyoghurt
basilicumolie
roomse kervel

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Kenny Bernaerts' met witte keukenvest.
Kenny Bernaerts
Bereiding

Pladijs

Snij de vis in mooie filets, bewaar in de koelkast.

Leche de tigre

Meng de kokosmelk met het limoensap en de overige aromaten, laat 24 uur trekken in de koelkast. Marineer de pladijs de dag zelf, voor het serveren, 1,5 uur in de marinade.

Mango

Schil de mango, snij in plakken van 0,5 cm dik, rooster ze kort en krachtig in een hele grillpan. Steek de plakken uit met een ronde uitsteekring, breng op smaak met pompoenpittenolie en piment d'Espelette.

Crème van gearomatiseerde tomaat

Pel de tomaten, verwijder de pitjes, snij in blokjes. Verwarm wat olijfolie in een sauspan, fruit hierin op laag vuur de ui en de look, voeg de kruiden toe en bak kort mee aan, voeg de tomaat toe, gaar onder deksel tot al het vocht verdampt is. Kruid bij.

Afwerking

Leg de gemarineerde pladijs centraal op het bord, brand hem kort met een koksbrander, werk af met de crème van tomaat, de hangop, kervel, mangoplakjes en basilicumolie.

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de huid van pladijs gekenmerkt door de oranje stippen

Gerelateerde gerechten

Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Bekijk gerecht
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Bekijk gerecht
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
Pladijs met bloemkool en zwarte look
Bekijk gerecht
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
Pladijs met Aziatische komkommersalade
Bekijk gerecht
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Bekijk gerecht
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
Maistortilla met pladijs
Bekijk gerecht
Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
Pladijs met pompoen en wortel
Bekijk gerecht
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
Pladijs met venkel, kokkels, scheermessen en courgette
Bekijk gerecht