![Tartaar van krab afgetopt met kaviaar en gemarineerde avocadoschijfjes](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632da2a841be40915e28a2a5_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7764.jpg)
Noordzeekrab
6 Noordzeekrabben
Piment d'espelette
Zout
50 g mayonaise
1 citroen, zeste en sap
Peper en zout, naar smaak
Avocado
2 avocado's
Sushi-azijn
Peper en zout, naar smaak
Afwerking
90 g Royal Belgian Caviar
Enkele eetbare seizoensbloemetjes
Zeste van citroen
![Zwart-witte profielfoto van 'Alex Verhoeven ' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac958eb0a702239ae4da23_NorthSeaChefs1198.jpg)
Noordzeekrab
Kook de krabben ( 1 min per 100 g) in water met zout en piment d' espelette. Het water moet iets te zout en iets te pikant proeven. Breek de scharen open en haal het krabvlees uit. Let op voor stukjes schaal. Maak het krabvlees aan met mayonaise, zeste van citroen, sap van 1/2 citroen, peper en zout.
Avocado
Snijd de avocado in fijne plakjes en leg dakpansgewijs op je snijplank. Steek uit met een dresseerring (+-10 cm). Besprenkel met sushi-azijn, peper en zout.
Afwerking
Doe ongeveer een centimeter krabvlees in de dresseerring. Duw aan met een lepel. Schik daarop 1/2 van de avocadocirkel. Vul de andere helft met kaviaar. Werk af met enkele seizoensbloemetjes en wat zeste van citroen.
Foto: Levien Lockefeer
![Detailfoto van de kop van Noordzeekrab](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62713b5f38d53ba342e6e728_NSC-Noordzeevis-56.jpg)
Gerelateerde gerechten
![Noordzeekrab met kleurijke garnituren gedresseerd in een dieprood bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bda7c2d3cd1ea3a09b0b3f_nsc_200616_47808.jpg)
![Tartelette van prei met Noordzeekrab en dotjes vadouvanmayo en groene crème.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc5feaf543daf9a132f893_nsc_090816_57572.jpg)
![Zwemkrab panna montana met courgetti gedresseerd in een roestkleurig diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b17dad2ee968683f277cb6_nsc_200616_48336.jpg)