Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Noordzeekrab met avocado en kaviaar
Tartaar van krab afgetopt met kaviaar en gemarineerde avocadoschijfjes
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Noordzeekrab

6 Noordzeekrabben
Piment d'espelette
Zout
50 g mayonaise
1 citroen, zeste en sap
Peper en zout, naar smaak

Avocado

2 avocado's
Sushi-azijn
Peper en zout, naar smaak

Afwerking

90 g Royal Belgian Caviar
Enkele eetbare seizoensbloemetjes
Zeste van citroen

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Alex Verhoeven ' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Alex Verhoeven
Bereiding

Noordzeekrab

Kook de krabben ( 1 min per 100 g) in water met zout en piment d' espelette. Het water moet iets te zout en iets te pikant proeven. Breek de scharen open en haal het krabvlees uit. Let op voor stukjes schaal. Maak het krabvlees aan met mayonaise, zeste van citroen, sap van 1/2 citroen, peper en zout.

Avocado

Snijd de avocado in fijne plakjes en leg dakpansgewijs op je snijplank. Steek uit met een dresseerring (+-10 cm). Besprenkel met sushi-azijn, peper en zout.

Afwerking

Doe ongeveer een centimeter krabvlees in de dresseerring. Duw aan met een lepel. Schik daarop 1/2 van de avocadocirkel. Vul de andere helft met kaviaar. Werk af met enkele seizoensbloemetjes en wat zeste van citroen.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van de kop van Noordzeekrab

Gerelateerde gerechten

Noordzeekrab met kleurijke garnituren gedresseerd in een dieprood bord
Noordzeekrab met zeewier-mayonaisse en yuzu
Bekijk gerecht
Tartelette van prei met Noordzeekrab en dotjes vadouvanmayo en groene crème.
Tartelette met prei, Noordzeekrab en vadouvanmayonaisse
Bekijk gerecht
Zwemkrab panna montana met courgetti gedresseerd in een roestkleurig diep bord
Zwemkrabsoep 'Panna Montana'
Bekijk gerecht