Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Wrap met pijlinktvis
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pijlinktvis

400 g tentakels van grote inktvis
100 g olijfolie (om te bakken)
grof zeezout, naar smaak
snuifje paprikapoeder, komijn en chilipoeder
2 sjalotten in schijfjes
2 verse tomaten in blokjes

Courgette

2 courgettes
zeezout, naar smaak
zeste van ½ citroen
20 gr olijfolie

Wraps

4 wrapvellen
1 kropsla
2 tomaten in schijfjes

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Pieter Lonneville' met witte keukenvest.
Pieter Lonneville
Bereiding

Pijlinktvis

Verwarm de olijfolie om te bakken en het grof zeezout in een zware pan.
Bak de pijlinktvis met het paprikapoeder, komijn en chilipoeder 1 minuut in de hete pan. Blus met de sjalot en tomatenblokjes en zet het vuur uit.

Courgette

Snij de courgette met dunschiller in slierten, marineer ze met wat grof zout, citroenzeste en olijfolie.

Wrap

Warm de wrap net voor het bakken van de inktvis eens kort op in een droge pan.
De wrap beleggen met: eerst de inktvis, daarna de kropsla, de courgette en de schijfjes tomaat en afwerken met de resterende olie uit de pan van de inktvis.

Rol de wrap op en eet smakelijk.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van de pijlinktvis op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Bekijk gerecht
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Bekijk gerecht
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Bekijk gerecht
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Bekijk gerecht
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Bekijk gerecht
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Bekijk gerecht
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Bekijk gerecht