![Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e14612ae02a0c121c04e6e_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0348.jpg)
Pijlinktvis
400 g tentakels van grote inktvis
100 g olijfolie (om te bakken)
grof zeezout, naar smaak
snuifje paprikapoeder, komijn en chilipoeder
2 sjalotten in schijfjes
2 verse tomaten in blokjes
Courgette
2 courgettes
zeezout, naar smaak
zeste van ½ citroen
20 gr olijfolie
Wraps
4 wrapvellen
1 kropsla
2 tomaten in schijfjes
![Zwart-witte profielfoto van 'Pieter Lonneville' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6269177081693299bfe56ee3_pieterlonneville.jpg)
Pijlinktvis
Verwarm de olijfolie om te bakken en het grof zeezout in een zware pan.
Bak de pijlinktvis met het paprikapoeder, komijn en chilipoeder 1 minuut in de hete pan. Blus met de sjalot en tomatenblokjes en zet het vuur uit.
Courgette
Snij de courgette met dunschiller in slierten, marineer ze met wat grof zout, citroenzeste en olijfolie.
Wrap
Warm de wrap net voor het bakken van de inktvis eens kort op in een droge pan.
De wrap beleggen met: eerst de inktvis, daarna de kropsla, de courgette en de schijfjes tomaat en afwerken met de resterende olie uit de pan van de inktvis.
Rol de wrap op en eet smakelijk.
Foto: Levien Lockefeer
![Detailfoto van de pijlinktvis op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62713495887a494b6b4d1a34_NSC-Noordzeevis-115.jpg)
Gerelateerde gerechten
![3 stukken lasagne van pijlinktvis met daarop een schijfje chorizo en in het midden een groene saus gedresseerd op een wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359235a7445d64fbed6cab6_NSC%20202210170029-%C2%A9FrC.jpg)
![Kleine pijlinktvisjes in inkt op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63592239bff72f57e83f4076_NSC%20202210170074-%C2%A9FrC.jpg)
![Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e14944cbc01e40531b09d7_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0512.jpg)
![langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b46a4a7d636074bd5d9ea3_nsc_weekend_130616_43815.jpg)
![tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b46252ccba627174cb2948_nsc_weekend_130616_43922.jpg)
![Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac3cd3530ef22fc07b3934_nsc_080816_57151.jpg)
![Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac3a4a136f6975c562e317_nsc_080816_57086.jpg)
![gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac37ee9b0fe9b8c1586e5a_nsc_080816_57047.jpg)
![Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac31af5af3ab8bfdf35cbd_nsc_weekend_130616_44176.jpg)