Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Langoustine en inktvis
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Inktvis en langoustine

2 kleine pijlinktvissen
4 langoustines
olijfolie

Garnituren

100g fregola sarda (Sardijnse bolletjespasta)
2 dl kippenbouillon
500 g doperwten
peper en zout, naar smaak

Crème van zwarte look

6 teentjes gefermenteerde zwarte look
4dl druivenpitolie
1 eigeel
1 kleine kl mosterd
enkele druppels citroensap

Bouillon van langoustines

2kg langoustinekoppen
1kg garnalenkoppen
2 wortelen
1 ui
2 teentjes look
1el tomatenpuree
1 stengel citroengras
peper en zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Lode De Roover' met witte keukenvest.
Lode De Roover
Bereiding

Bouillon van langoustines

Droog de helft van de langoustine- en garnalenkoppen in de oven. Voeg de grofgesneden groenten en aromaten toe, bevochtig met water, doe de tomatenpuree erbij, laat inkoken, zeef. Droog de andere helft van de koppen 20 minuten in de oven op 170°C, bevochtig met de eerder verkregen bouillon. Laat opnieuw opkoken en laat een halfuur trekken, zeef door een neteldoek en breng op smaak.

Inktvist en langoustines

Bak de langoustines kort aan in olijfolie Schroei de inktvis kort met een koksbrander, bak daarna kort aan in olijfolie.

Garnituren

Kook de fregola sarda gaar in kippenbouillon. Kook de erwten gaar in kippenbouillon, mix tot een gladde crème. Kook enkele erwtjes kort in gezouten water als garnituur.

Crème van zwarte look

Pel de zwarte look, mix fijn met wat olie, voeg de eigelen en de mosterd toe, werk op met de rest van de olie zoals een klassieke mayonaise. Werk af met enkele druppels citroensap.

Afwerking

Dresseer zoals op de foto of naar eigen voorkeur.

Foto: Heikki Verdurme

pijlinktvis op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Bekijk gerecht
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Bekijk gerecht
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Bekijk gerecht
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Bekijk gerecht
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Bekijk gerecht
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Bekijk gerecht
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Bekijk gerecht