Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pijlinktvis

8 x 100 g pijlinktvis op zijn geheel

Garnituren

400g witte rijst
800 g kai choi (Chinese kool) of andere Aziatische groente

Vulling

400g varkensgehakt, niet te vet, van topkwaliteit
10g zout
4g peper
10g judasoor-paddenstoel (droog gewicht)
50g sojavermicelli
45g gehakte ui
20g gehakte lente-ui
1/3 ei
½ el vissaus
½ kl sesamolie
150g sojascheuten

Afwerking

zwarte bonensaus


Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van Huibrecht berends in donkere t-shirt.
Huibrecht Berends
Bereiding

Vulling

Meng alle ingrediënten, bewaar in de koelkast.

Pijlinktvis

Maak de inktvis schoon, droog met keukenpapier, snij de kop tussen de ogen en tentakels af. Vul de pijlstaarten losjes (inktvis krimpt bij verhitten). Zet met een kleine spies de tentakels vast op de opening van de pijlstaart. Stoom (ca. 7 minuten), bak (5 minuten op 180°C) of gril ze (ca. 7 minuten).

Garnituren

Kook de rijst.
Stoom de Aziatische kool zeer kort tot beetgaar.

Presentatie

Serveer de gevulde inktvis met de rijst, de gestoomde kool en zwarte bonensaus.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de tentakels van pijlinktvis

Gerelateerde gerechten

Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Bekijk gerecht
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Bekijk gerecht
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Bekijk gerecht
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Bekijk gerecht
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Bekijk gerecht
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Bekijk gerecht
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Bekijk gerecht