![Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac3cd3530ef22fc07b3934_nsc_080816_57151.jpg)
Pijlinktvis
8 x 100 g pijlinktvis op zijn geheel
Garnituren
400g witte rijst
800 g kai choi (Chinese kool) of andere Aziatische groente
Vulling
400g varkensgehakt, niet te vet, van topkwaliteit
10g zout
4g peper
10g judasoor-paddenstoel (droog gewicht)
50g sojavermicelli
45g gehakte ui
20g gehakte lente-ui
1/3 ei
½ el vissaus
½ kl sesamolie
150g sojascheuten
Afwerking
zwarte bonensaus
![Zwart-witte profielfoto van Huibrecht berends in donkere t-shirt.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/625013d8c0dbf1805d4bfdd1_huibrecht-berends.jpg)
Vulling
Meng alle ingrediënten, bewaar in de koelkast.
Pijlinktvis
Maak de inktvis schoon, droog met keukenpapier, snij de kop tussen de ogen en tentakels af. Vul de pijlstaarten losjes (inktvis krimpt bij verhitten). Zet met een kleine spies de tentakels vast op de opening van de pijlstaart. Stoom (ca. 7 minuten), bak (5 minuten op 180°C) of gril ze (ca. 7 minuten).
Garnituren
Kook de rijst.
Stoom de Aziatische kool zeer kort tot beetgaar.
Presentatie
Serveer de gevulde inktvis met de rijst, de gestoomde kool en zwarte bonensaus.
Foto: Heikki Verdurme
![Detailfoto van de tentakels van pijlinktvis](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62949a31d164374709c8b204_NSC-Noordzeevis-116.jpg)
Gerelateerde gerechten
![3 stukken lasagne van pijlinktvis met daarop een schijfje chorizo en in het midden een groene saus gedresseerd op een wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359235a7445d64fbed6cab6_NSC%20202210170029-%C2%A9FrC.jpg)
![Kleine pijlinktvisjes in inkt op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63592239bff72f57e83f4076_NSC%20202210170074-%C2%A9FrC.jpg)
![Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e14944cbc01e40531b09d7_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0512.jpg)
![Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e14612ae02a0c121c04e6e_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0348.jpg)
![langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b46a4a7d636074bd5d9ea3_nsc_weekend_130616_43815.jpg)
![tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b46252ccba627174cb2948_nsc_weekend_130616_43922.jpg)
![Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac3a4a136f6975c562e317_nsc_080816_57086.jpg)
![gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac37ee9b0fe9b8c1586e5a_nsc_080816_57047.jpg)
![Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac31af5af3ab8bfdf35cbd_nsc_weekend_130616_44176.jpg)