Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
zeekat met inktnoedels
Zwarte noedels met witte zeekatreepjes gedresseerd in een beige bord met stenen kannetje met daarin de bouillon.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeekat

1 grote zeekat

Noedels

100 g aardappelzetmeel
200 g rijstmeel
200 g tapiocameel
4 g zout
12 g maisolie
16 g inktvis inkt
350 g water

Bouillon
3 stuks gerookte makreel
750 g kippenfond
250 g water
1 limoen
peper en zout, naar smaak

Afwerking

50 g sojascheut
1 lente ui
4 el gojibes

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van Huibrecht berends in donkere t-shirt.
Huibrecht Berends
Bereiding

Zeekat

Gaar de zeekat in vacuüm in een bad van 52°C gedurende 2 uur. Snij op fijne linten als bandnoedel.

Noedel

Meng het aardappelzetmeel, rijstmeel, tapiocameel en zout in een keukenrobot. Los de inktvis inkt op in water terwijl je deze verwarmt tot 85°C. Voeg maisolie toe aan de keukenrobot. Laat mengen en voeg langzaam het opgewarmde water met inkt toe. Laat 3 minuten draaien tot alles een mooie massa is geworden. Laat dan het deeg 10 minuten rusten. Laat nog eens 3 minuten draaien en 10 minuten rusten. Laat tot slot nog een laatste keer 3 minuten draaien.
Voeg toe aan extruder met bandnoedel opzet. Snijd op circa 20 cm lengte. Stoom gaar gedurende 20 minuten.

Bouillon

Droog de makreel een nacht in de oven op 80°C. Breng kippenfond en water aan de kook en voeg de gedroogde makreel toe. Laat gedurende 1 uur zacht trekken. Passeer door een zeef en smaak af met pepe,r zout en limoensap.

Afwerking

Laat goijbessen wellen in wat warm water. Leg de zeekat ‘noedels’ en de bandnoedel naast elkaar in het bord, mogelijks in spiraal zoals op de foto. Snijd lente ui in leg op ijswater zodat ze opkrullen. Maak een boeketje van sojascheutjes en lente ui. Plaats in de midden. Verdeelde de gewelde gojibes over de noedels. Serveer de bouillon apart en schenk uit aan tafel.

Foto: Levien Lockefeer

Gerelateerde gerechten

Krokante zeekat afgewerkt met rode chili met dip van limoen en zout op een houten ondergrond.
Krokante zeekat met zoute limoendip
Bekijk gerecht
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam gedresseerd in een rondje op een wit rond bord.
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam
Bekijk gerecht
Tagliatelle van zeekat met avocado en zwarte saus gedresseerd in een wit bord
Tagliatelle van zeekat met avocado
Bekijk gerecht
zeekattentakels met rouille en krokant van zeekatinkt gedresseerd in een blauw kommetje.
Tempura van zeekattentakels met rouille
Bekijk gerecht
Gemarineerde zeekat met verse ketchup gedresseerd in een wit kommetje.
Gemarineerde zeekat met ketchup
Bekijk gerecht