Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Pieterman met gebrande asperge
gebrande asperges met pieterman gedresseerd op een wit rond bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pieterman

2 pietermannen (of 4 filets)

Asperges

500 witte asperges

Saus

125 g boter
1 el kappertjes met vocht
sap van 1/2 citroen
peper uit de molen
zout

Afwerking

1 limoen
1/2 bosje bieslook, fijngesnipperd
1 bosje jonge waterkers

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Maarten Bouckaert' met witte keukenvest.
Seppe Nobels
Bereiding

Pieterman

Fileer de pieterman, snij de filets in 4 gelijke stukken.

Asperges

Stoom de asperges in 5 minuten beetgaar in een stoompan. (Hebt u een stoomoven, trek ze dan vacuüm en stoom ze 11 minuten op 100°C). Leg de asperges in een grote schaal, brand de stelen bruin met een koksbrander (of zet de schaal zo dicht mogelijk onder de ovengrill op de hoogste stand, draai de asperges om zodra ze voldoende gekleurd zijn).

Saus

Smelt de boter op een heel laag vuur zodat er geen schuim ontstaat. Haal van het vuur, laat rusten zodat de wei naar de bodem zakt. Giet de geklaarde boter voorzichtig in een kom, doe er de kappertjes en het citroensap bij. Kruid met versgemalen peper en zout. Giet de jus in een pan, gaar hierin de stukken pieterman.

Afwerking

Schil de limoen, snij het vruchtvlees van tussen de vliezen. Serveer de asperges met daarop de pieterman, fijngesnipperde bieslook en partjes limoen. Werk af met takjes waterkers.

Foto; heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.