![Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfdccb34e37a2f483832b9_FRC202001231038.jpg)
Steenbolk
160g Steenbolkfilet met vel
peper en zout, naar smaak
Boerenkool
1 boerenkool
peper en zout, naar smaak
zonnebloemolie
Spitskoolcrème
1 spitskool
stukje gember
0,5dl zonnebloemolie
30g geroosterde amandelen
Saus
1 sjalot
125g champignons
1dl gevogeltebouillon
1 laurierblad
1dl room
1dl karnemelk
Verveine-olie
100g verveine
1l zonnebloemolie
10g spinazie
Afwerking
stuk mierikswortel
![Zwart-witte profielfoto van 'Jan Audenaert' met gekruiste armen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac93ce40a1bf071312d9f8_NorthSeaChefs1297.jpg)
Boerenkool
Snijd de boerenkool in kleine stukjes, kruid af met peper en zout, vermeng met zonnebloemolie en bak krokant in de oven op 130°C gedurende 14 minuten.
Crème van spitskool
Snijd de spitskool in stukken, bak gaar met de gember en draai glad in de blender. Mix de geroosterde amandelen grof.
Saus
Maak een reductie van sjalot, champignon en gevogeltebouillon, voeg de room en karnemelk toe en giet door een zeef.
Verveine olie
Verwarm de olie tot 80°C, giet over 80 g verveine en laat een nacht rusten. Zeef de olie en mix met de overige verveine en spinazie. Giet door een neteldoek.
Steenbolk
Bak de steenbolk kort aan, brand met een brander en kruid af. Schik alles op het bord, werk af met geraspte mierikswortel.
Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes
![detailfoto van de staart van steenbolk op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627ccaf49abdd6b9199d3a79_NSC-VIS-41.jpg)
Gerelateerde gerechten
![Tartaar van steenbolk met butternut gedresseerd op een wit bord terwijl een hand de saus op het bord schenkt.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359216472550d85565338b2_NSC%20202210170051-%C2%A9FrC.jpg)
![Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63591facc87480c5d465f6d8_NSC%20202210170064-%C2%A9FrC.jpg)
![Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e28215d6635bc16fcffe11_1188-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO-2.jpg)
![Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e27ed8d9d89466b7430191_1113-NSC_vis_van_het_seizoen_04-10-21-OCTO.jpg)
![Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62dfd9e1199923cdb2f20e6c_FRC202001231053.jpg)
![Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de8464adba74431508ceb4_NSC%20Vlam%20310820192242.jpg)
![Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6305f5e0f7854fac508edc98_NSC%20Vlam%20310820192208.jpg)
![Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de7ebf274852c633b9fe23_NSC%20Vlam%20310820192228.jpg)
![een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b4597f3c102e23be8efbec_nsc_weekend_2_31742.jpg)
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
![Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3785dc6117943e0c76b4_nsc_weekend_1_27367.jpg)