Jan Audenaert
14.5
'Aandacht voor esthetiek gecombineerd met een stevige technische bagage en een liefde voor verse, herkenbare seizoensproducten, dat zijn de magische ingrediënten die chef Jan Audenaert gebruikt in restaurant D’Oude Pastorie om elke gast een culinaire topervaring te bezorgen die tot in de details moet kloppen. Eenvoud siert, en de uitdrukking is op weinig plekken zo van toepassing als hier.'
Gerechten van deze chef
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
Hier maak ik een onderscheid tussen klassieke vissen en bijvangst; klassiek is het tarbot, de koning van de zee, als bijvangst steenbolk. Ik bekijk de vissen als een soort hofhouding… Tarbot is koning, griet de koningin, zeetong de prins, pladijs is ridder… Maar bij de bijvangst (de bevolking van het Koninkrijk) zitten er even getalenteerde en misschien nog interessantere persoonlijkheden…
Sporten. Ik loop en fiets graag, bij voorkeur in de natuur. Maar ook lekker gaan eten en tijd met ons gezin doorbrengen is echte ontspanning.
Volg je hart, wees jezelf… leef zoals je voor de spiegel staat en zorg dat je steeds in het reine bent met jezelf, het werkt bevrijdend.
Framen, ik plak te vlug een etiket op iemand. Gelukkig ben ik dikwijls fout, ouder worden en ervaring helpt om mensen beter in hun context te waarderen.