Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Jan Audenaert

Michelin

Gault & Millau

14.5

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

'Aandacht voor esthetiek gecombineerd met een stevige technische bagage en een liefde voor verse, herkenbare seizoensproducten, dat zijn de magische ingrediënten die chef Jan Audenaert gebruikt in restaurant D’Oude Pastorie om elke gast een culinaire topervaring te bezorgen die tot in de details moet kloppen. Eenvoud siert, en de uitdrukking is op weinig plekken zo van toepassing als hier.'

Gerechten van deze chef

Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Bekijk gerecht
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Bekijk gerecht
De natuur rondom ons, de zee, het bos, gewoon genieten van alles wat energie geeft. Er zijn geen problemen, enkel situaties die mits de juiste oplossing leiden tot een betere toestand.
"
"
Zwart-witte profielfoto van 'Jan Audenaert' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Jan Audenaert

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Hier maak ik een onderscheid tussen klassieke vissen en bijvangst; klassiek is het tarbot, de koning van de zee, als bijvangst steenbolk. Ik bekijk de vissen als een soort hofhouding… Tarbot is koning, griet de koningin, zeetong de prins, pladijs is ridder… Maar bij de bijvangst (de bevolking van het Koninkrijk) zitten er even getalenteerde en misschien nog interessantere persoonlijkheden…

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Sporten. Ik loop en fiets graag, bij voorkeur in de natuur. Maar ook lekker gaan eten en tijd met ons gezin doorbrengen is echte ontspanning.

Levensmotto?
+

Volg je hart, wees jezelf… leef zoals je voor de spiegel staat en zorg dat je steeds in het reine bent met jezelf, het werkt bevrijdend.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Framen, ik plak te vlug een etiket op iemand. Gelukkig ben ik dikwijls fout, ouder worden en ervaring helpt om mensen beter in hun context te waarderen.