Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

William Mathijssen

Michelin

Gault & Millau

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

Mijn naam is William Mathijssen, ik ben een jonge & gepassioneerde keukenleraar aan hotelschool Gent. Met een groot hart voor de gastronomie streef ik ernaar om mensen de juiste kennis en vaardigheden van de keuken bij te brengen. Koken is voor iedereen een noodzakelijke vaardigheid. Met mijn educatief project “The Cooking Blueprints” wil ik die kennis voor iedereen toegankelijk maken, zowel voor professionals als recreatieve koks.Meer info over dit project? ! www.thecookingblueprints.com

Gerechten van deze chef

Nog geen gerechten van deze chef.
Kunnen koken betekent het begrijpen van de eigenschappen van ingrediënten, evenals de processen en technieken die een subliem gerecht tot leven brengen. Het gaat om meer dan alleen het volgen van een recept. Pas als je deze fundamentele kennis beheerst, kun je echt creatief zijn in de keuken en elke keer weer een prachtig resultaat neerzetten. Koken is voor mij de ultieme vorm van zelfexpressie, waarbij kennis en creativiteit samenkomen. Het biedt enorm veel voldoening om iets lekker klaar te maken en dit te delen met de mensen om je heen.
"
"
William Mathijssen

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Griet; Een echt genot om zelf te fileren. De vis heeft een stevige structuur en een verfijnde smaak.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Samen met familie en vrienden genieten van la dolce vita, vergezeld door heerlijk eten en drinken.

Levensmotto?
+

Dagelijks kleine overwinningen behalen leidt uiteindelijk tot grote successen.

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Door te veel mijn best te doen, bereik ik soms juist het omgekeerde.