Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Tony Brys

Michelin

Gault & Millau

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

Chef Tony Brys is de chef en eigenaar van tapasrestaurant La Buena Vista, een unieke plek waar de tapas allesbehalve alledaags zijn en steeds een verrassende twist hebben. Bij Tony draait het niet alleen om koken, maar ook om rebellie en creativiteit, geïnspireerd door figuren als Che Guevara. Hij volgt geen platgetreden paden en laat zich leiden door zijn passie voor koken, wat voor hem gelijkstaat aan leven. Zijn culinaire opleiding vond grotendeels plaats in Spanje, waar hij ontdekte dat bijvangstvisjes, die hier vaak genegeerd worden, daar standaard op het menu staan. Voor Tony betekent vangen ook echt bereiden en opeten. Deze filosofie sluit perfect aan bij zijn betrokkenheid als NorthSeaChef, waarbij hij zich inzet om lokaal gevangen vis optimaal te benutten en waarderen.

Gerechten van deze chef

Nog geen gerechten van deze chef.
Wel, lieve mensen, ik zie het graag dat van elk dier, groente, vis, enzovoort... zowat alles gebruikt wordt, van wortel tot loof, van been tot pees, van graat tot kop. Pas dan krijg je de volle smaak van een product!
"
"
Tony Brys

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Heek/ Steenbolk/ Rode Poon/ Krab/ Mossel en alles dat van de inktvisfamillie komt (mijn specialiteit trouwens).

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Eerst alles regelen voor de zaak, daarna in de namiddag ergens een koffietje drinken of even uitwaaien aan de kust. Zo veel mogelijk tijd doorbrengen met mijn vrouwke en het gezin van mijn dochter. Daarna de post en mails van de zaak nakijken en nieuwe recepten creëren.

Levensmotto?
+

Men kan NOOIT genoeg geleerd hebben ivm de kookkunst!

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Wel... mijn slechte kant is dat ik soms niet kan stoppen met creëren, en daardoor te weinig tijd voor onszelf neem. Mijn vrouw moet soms zeggen: "Bereid die worst, patatten en rodekool nu eens gewoon," omdat ik er altijd weer iets "speciaals" van wil maken... hahaha. Ik ken dus geen stop!