![Pieter Lonneville in witte keukenvest met een glaasje bulo - foto: Marc-Pieter Devos](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3d1cccc2640868692cc86_132959992_3404301726461704_3224012755151217679_n.jpg)
Pieter Lonneville
Michelin
Gault & Millau
14
Mastercooks
![Logo Mastercooks](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/625fc88d501a371993619e5f_logo-mastercooks.webp)
Young Masters
![Logo van de 'Young Masters'](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/625fcb160dcb5792e6ee3345_logo-young-masters.webp)
![Vooraanzicht van 'The Beast'.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62a84587792a5c89a4b576b3_Front.webp)
![Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62972e8810f3571b8140303d_plastic-skull.webp)
![Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/629750172c8a1b70644d0081_2472-tiny.jpg)
“Pieter baat zowel een eettafel als een eetwinkel uit onder de naam Tête Pressée. Aan de eettafel van Tête Pressée beleef je culinaire nostalgie vanop de eerste rij. In de open keuken – en met een sterk ontwikkelde zin voor verfijning en smaakschakering – kookt Pieter met pure producten van bij ons. Tête Pressée is samen tafelen, genieten van brute eenvoud op je bord. Het is thuiskomen op restaurant.”
Gerechten van deze chef
![Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e14944cbc01e40531b09d7_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0512.jpg)
Gevulde pijlinktvis met prei
Bekijk gerecht![Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e14612ae02a0c121c04e6e_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0348.jpg)
Wrap met pijlinktivs
Bekijk gerecht![Tarbot met asperges en tuinbonen op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac90a4b4f68b030bed7d05_nsc_weekend_130616_44576.jpg)
Tarbot met asperges, tuinbonen en koolzaadmousseline
Bekijk gerecht![Een blauw bord met de gekonfijte tarbot en een geel bord met bloemkoolcrème, wortel en aardappel](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac8c12c7122a19e0d4efc2_nsc_weekend_130616_44505.jpg)
Gekonfijte jonge tarbot met bloemkool, gepofte wortel en aardappel met ijzerkruid
Bekijk gerecht![Kongeraal met gremolata, gerookte tomaat en gebakken pasta gedresseerd op een wit bord met spikkels.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac897c08aa0981f4c243fa_nsc_weekend_130616_44405.jpg)
Gepocheerde kongeraal met gremolata, gerookte tomaat en gebakken pasta
Bekijk gerecht![Gebakken kongeraal met groene bisque en puntpaprika in een glanzend wit kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac86b33bb85d008cd67f43_nsc_weekend_130616_44298.jpg)
Op het vel gebakken kongeraal, groene bisque en zoete puntpaprika
Bekijk gerechtSchaarste stimuleert creativiteit.
"
"
![Zwart-witte profielfoto van 'Pieter Lonneville' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6269177081693299bfe56ee3_pieterlonneville.jpg)
Pieter Lonneville
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
Favoriete Noordzeevis?
Schelvis
Wat doe je het liefst op een vrije dag?
Zonnig!
Levensmotto?
Ieder veegt voor zijn eigen deur.
Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
Ik veeg niet graag...