Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Tarbot met bloemkool en wortel
Een blauw bord met de gekonfijte tarbot en een geel bord met bloemkoolcrème, wortel en aardappel
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Tarbot

4 stuks jonge tarbot (+/- 500g /stuk)
2l olijfolie
4 takjes rozemarijn
20g sel gris

Aardappelen

2 sjalotten
1 venkel
1/2 bol look
1/4 bosje ijzerkruid
zeste van 1 citroen
2g fenegriek
150g witte wijn
200g kippenbouillon
300g gekookte vastkokende aardappelen
bieslook
olijfolie

Bloemkool

1 bloemkool
2 uien
1/4 bol look
zeste van 1 citroen
20g kippenbouillon

Gepofte wortels

12 jonge wortels
500g zout

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Pieter Lonneville' met witte keukenvest.
Pieter Lonneville
Bereiding

Tarbot

Maak de vis goed schoon (verwijder de kop en de zijvinnen, spoel alle bloederige delen grondig), leg hem in een ovenschaal met de rozemarijn en het zout, overgiet met koude olijfolie. Gaar in de oven op 160°C tot de olie licht begint te schuimen.

Aardappelen

Stoof alle groenten blond aan, bevochtig met witte wijn en kippenbouillon, laat 20 minuten trekken onder deksel, zeef. Laat de aardappelen opwarmen en even trekken in de bouillon, werk af met olijfolie, gesnipperde bieslook en citroen.

Bloemkool

Stoof de bloemkool met de look, gesnipperde uien en citroen zeste lichtjes aan, bevochtig met kippenbouillon, gaar onder deksel, mix met het kookvocht (in de blender).

Gepofte wortels

Doe het zout in een ovenschaal, leg de wortels erop, gaar ca. 40 minuten in de oven op 160°C.

Afwerking

Haal de vis uit de olie, leg op het bord. Presenteer alle garnituren als side dish.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

Tarbot met asperges en tuinbonen op een wit bord gedresseerd
Tarbot met asperges, tuinbonen en koolzaadmousseline
Bekijk gerecht