Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Tarbot met asperges en tuinbonen
Tarbot met asperges en tuinbonen op een wit bord gedresseerd
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Tarbot

4 stukken filet van een grote tarbot
40g gepeld koolzaad
40g ambachtelijke koolzaadolie
10g Maldonzout

Asperges en tuinbonen

4 dikke witte asperges
gezouten water
40 g gepeulde tuinboontjes

Mousseline

2 eierdooiers
40g kookvocht van de asperges
40g witte wijn
100ml ambachtelijke koolzaadolie
sap van ½ citroen

Afwerking

40g fijngesneden lente-ui
20g gesnipperde peterselie
40g schilfers van brokkelkaas

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Pieter Lonneville' met witte keukenvest.
Pieter Lonneville
Bereiding

Tarbot

Warm de olie met het zout en gepeld koolzaad in een pan, laat hierin de vis zachtjes bakken op de witte zijde tot hij halfgebakken is. Neem van het vuur en laat rustig doorgaren.

Asperges en tuinbonen

Kook de asperges in weinig gezouten water, gaar daarna de tuinboontjes 30 seconden in dezelfde jus.

Mousseline

Klop op het vuur de dooiers op met de witte wijn en het kookvocht van de asperges, werk af met koolzaadolie en citroensap.

Afwerking

Dresseer de vis, de mousseline en de asperges op het bord. Meng de lente-ui, de peterselie en de kaasschilfers in de pan van de tarbot, werk af met wat kookvocht van de asperges.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.