![Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3980710abfd68821eee77_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6243.jpg)
Vlaswijting
250 gr vlaswijtingfilet
Marinade
100 g citroensap
20 g Thaise vissaus
20 g sojasaus
1 chilipeper, fijngesneden
10 g gember, fijngesneden
1 teen knoflook, geplet
Garnituren
1 st rode ui
1 st chilipeper
1 st komkommer
300 g kerstomaten
100 g kersen
Afwerking
enkele blaadjes koriander
olijfolie
grof zeezout
enkele eetbare seizoensbloemetjes naar keuze
![Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692f2de27a3a37257fd3d0_dimitrylysens.jpg)
Marinade
Meng de ingrediënten voor de marinade en plaats nadien voor enkele uren in de koelkast.
Vlaswijting
Snijd de vlaswijtingfilet in schijfjes van een halve centimeter. Bestrijk ze royaal met de marinade. Schik de gemarineerde vlaswijting op het bord.
Garnituren
Halveer de kerstomaten en de kersen. Snijd de rode ui, komkommer en chilipeper in fijne reepjes. Verdeel over de vlaswijting en werk af met grof zeezout, korianderblaadjes, seizoensbloemetjes en wat olijfolie.
Foto: Levien Lockefeer
Gerelateerde gerechten
![Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e39d5b42d43b35be10d616_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6317.jpg)
![Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b31764945d981702fb15f4_nsc_080816_57227.jpg)
![Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62b311c97d3f73daa733fbed_nsc_080816_56922.jpg)