![Zwart-wit foto van Dimitry Lysens met zwarte koksvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/627a5be7a29427edffdcbc37_45412E80-C4A9-4DDD-BA35-B3E8990641A9.jpeg)
Dimitry Lysens
![Vooraanzicht van 'The Beast'.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62a84587792a5c89a4b576b3_Front.webp)
![Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62972e8810f3571b8140303d_plastic-skull.webp)
![Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/629750172c8a1b70644d0081_2472-tiny.jpg)
Na zijn studies in een economische richting heeft Dimitry van zijn hobby mijn beroep gemaakt. 25 jaar later heeft hij er nog steeds geen spijt van. De eerste professionele jaren heeft hij naar eigen zeggen zwaar afgezien om de opgelopen achterstand in te halen, maar was het steeds de moeite waard. Vandaag is restaurant Magis uitgegroeid tot een vaste waarde in Limburg waar Noordzeevis steeds een hoofdrol speelt in de uitgepuurde gerechten. 'Dimitry streeft in ‘Magis’ naar onberispelijke kwaliteit. Dat kun je volgens hem enkel bereiken door te werken met eerlijke en natuurlijke ingrediënten. Dimitry kiest resoluut voor essentie en beleving. Hij houdt ervan om nieuwe horizonten te ontdekken. Gedurfd, maar weloverwogen.
Gerechten van deze chef
![Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e39d5b42d43b35be10d616_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6317.jpg)
![Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3980710abfd68821eee77_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6243.jpg)
![Carpaccio van kabeljauw met miso en citrus gedresseerd op een wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc47410e22bc33f7bff9c0_magis_45248.jpg)
![Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc41fd2dcaafaab3bae63e_magis_44805.jpg)
![Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc405ba76c69d4a8e4ebd0_magis_45376.jpg)
![Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc3e65d8c9ae127b10e68a_magis_45169.jpg)
![Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62692f2de27a3a37257fd3d0_dimitrylysens.jpg)
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
Pieterman vind ik een echte topper. De stevige structuur en fijne smaak zijn niet te overtreffen.
Sport in de ochtend en als het even kan een uitgebreide lunch in de namiddag. ’s Avonds maak ik graag tijd voor mijn gezin.
Als je iets doet, doe het met overtuiging.
Stress ! Tijdens de dienst heb ik het helaas nog steeds moeilijk rustig te blijven. Dit komt gelukkig meestal ook wel ten goede aan de kwaliteit in het bord.