Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Filip Claeys

Michelin

☆☆

Gault & Millau

18

Mastercooks
Young Masters
Plastic Skull
The Beast
Vooraanzicht van 'The Beast'. Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.

“Keukenchef is voor hem het mooiste beroep ter wereld. En dat merk je. Met een onvoorwaardelijke passie voor pure producten van bij ons, bereidt hij originele en authentieke gerechten. Als bezield stichter van NorthSeaChefs toont Filip Claeys welke culinaire pareltjes hij kan maken met onbeminde en onbekende vis, gevangen door Belgische vissers. Maar het talent van deze chef reikt verder dan alleen Noordzeevis. Nog verrassender, origineler en lekkerder: dat is zijn drijfveer in de keuken.”

Gerechten van deze chef

Tartaar van lipvis en bloemkool met een uienvinaigrette gedresseerd op een zwart bord.
Tartaar van lipvis met bloemkool en ui
Bekijk gerecht
Makreel met rode biet en lavas gedresseerd in een rond bruin/oranje bord.
Gemarineerde makreel met rode biet en gefrituurde lavas
Bekijk gerecht
Brandade van makreel afgewerkt met bouillon van ui gedresseerd in een diep beige bord.
Brandade van makreel met kwartelei, ui en gebrande boter
Bekijk gerecht
Zwemkrab panna montana met courgetti gedresseerd in een roestkleurig diep bord
Zwemkrabsoep 'Panna Montana'
Bekijk gerecht
Rillette van lipvis afgewerkt met Oud Brugge kaas en rucola gedresseerd in een mini pizza doosje
Rillette van lipvis met kappertjes en Oud Brugge-kaas
Bekijk gerecht
Wat mij inspireert is het collectief samenzijn met andere NorthSeaChefs. Je bent namelijk nooit te oud om te leren van een ander.
"
"
Zwart-witte foto van 'Filip Claeys' met witte keukenvest.
Filip Claeys

gedurfde
Vragen?

Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?

Favoriete Noordzeevis?
+

Steenbolk. Onbekend en onbemind. Een visje die ik jaren geleden heb leren kennen. Ik ben er mijn hart aan verloren door de fijne smaak en textuur.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
+

Tijdens een vrije dag komen familie en vrienden op de eerste plaats. Fietsen met maten en elkaar tot het uiterste drijven. Daarnaast ben ik tijdens mijn vrije dagen natuurlijk ook zeer veel bezig voor NorthSeaChefs.

Levensmotto?
+

Niet gaan bestaat niet!

Ken je enkele minder goede eigenschappen van jezelf?
+

Uitstelgedrag... Maar daartegenover staat dat ik last minute heel sterk uit de hoek kan komen.