Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
lipvis met bloemkool
Tartaar van lipvis en bloemkool met een uienvinaigrette gedresseerd op een zwart bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Lipvis

2 lipvissen
mosterd
1 el worcestersaus
2 sjalotten, gesnipperd
1 bosje bieslook, gesnipperd
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Bloemkool

1 bloemkool
witte wijnazijn
maisolie
peper en zout, naar smaak

Uienvinaigrette

1/2 ui
mespunt knoflook
maisolie
1el rode wijnazijn
3el olijfolie
peper en zout, naar smaak

Afwerking

mosterdbloem


Onderzoeker:
Zwart-witte foto van 'Filip Claeys' met witte keukenvest.
Filip Claeys
Bereiding

Tartaar van lipvis

Fileer de vis, verwijder het vel en de zij- en tussengraatjes, snij in kleine blokjes, werk met peper, zout en mosterd, worcestersaus, sjalot, bieslook en olijfolie op tot een smeuïge tartaar.

Bloemkool (stam)

Neem het middelste van de bloemkool, snij in fijne plakjes, werk af met peper, zout en witte wijnazijn.

Bloemkool (roosjes)

Snij mooie roosjes uit de bloemkool, kook 10 seconden in gezouten water, bak kort in maisolie tot ze bruin, krokant en beetgaar zijn.

Uienvinaigrette

Snij een halve ui in fijne brunoise, bak goudbruin in mailolie met een mespunt knoflook, peper en zout, bevochtig met rode wijnazijn en olijfolie.

Afwerking

Leg de tartaar in het midden van het bord, leg er de roosjes bloemkool en stam van bloemkool op, werk af met mosterdbloem en uienvinaigrette.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.