Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Pieterman met groene asperges
gegrilde groene asperges met pieterman en pistache gedresseerd op een wit rond bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pieterman

2 pietermannen
scheutje arachideolie
peper uit de molen
zout

Pistache

50 g pistaches

Groene asperges

500 g groene asperges
scheutje arachideolie
peper uit de molen
zout

Afwerking

120 g ricotta of verse jonge natuurkaas
enkele druppels pistacheolie
een snuif za'atar (kruidenmix uit het Midden-Oosten)
fleur de sel
takjes pikante waterkers

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Maarten Bouckaert' met witte keukenvest.
Seppe Nobels
Bereiding

Pistache

Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de pistaches op een bakplaat. Rooster ze 7 minuten in de oven. Laat afkoelen en hard worden. Hak fijn.

Pieterman

Haal de pietermanfilet van de graat, bak de vis goudbruin in hete arachideolie. Breng op smaak met peper en zout, laat rusten op keukenpapier.

Asperges

Wrijf een stalen pan of bakplaat in met arachideolie, rooster de rauwe asperges, kruid met versgemalen peper en zout.

Afwerking

Leg de asperges op het bord, leg er toefjes verse kaas op en druppel er wat pistacheoplie over. Verwijder het vel van de pieterman, verdeel de filet in stukken, schik op de asperges, strooi er gehakte pistaches over. Werk af met za'atar, fleur de sel en pikante waterkers.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.