![drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632da0f80b39803268de8835_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7731.jpg)
Dugléré
500 gram ongepelde grijze garnalen
200 gram Parijse champignon
300 gram geconcaseerde tomaat
150 gram visfumet
150 gram bieslook, fijngesneden
1 stengel selder
1 ui
60 gram Noilly Prat
Tongschar
4 stuks tongschar
50 gram boter
300 gram room
150 gram visfumet
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 teenjes look
Peper en zout, naar smaak
100 gram witte wijn
Afwerking
Platte peterselie
![Zwart-witte profielfoto van 'Thijs Vervloet' met witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac95e75cc97801ddba7a4b_58_DDC180115__00567.jpg)
Dugléré
Snijd ui en selder in brunoise en stoof aan in een klontje boter. Snijd de Parijse champignonsin partjes. Voeg Noilly Prat en 150 g visbouillon toe aan de gestoofde groentjes en laat even inkoken. Voeg dan de champignons toe. Voeg de room toe en kook in naar gewenste dikte. Snijd de tomaat in blokjes zonder de pitjes. Werk de saus net voor het serveren af met wat handgepelde grijze garnalen, tomatenblokjes en bieslook.
Tongschar
Breng de overige visfumet en room aan de kook met wat rozemarijn, tijm en look. Smeer de tongschar filets in met boter en kruid met peper en zout. Rol de filets op en maak vast meteen tandenstoker. Pocheer de tongschar zo’n 8 tot 10 minuten in visfumet met room. Dresseer per bord 3 tongscharrolletjes en serveer daar voldoende saus en garnituren bij.
Afwerking
Werk af met enkele blaadjes platte peterselie.
Foto: Levien Lockefeer
![Detailfoto van de staart van tongschar op schilferijs](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc39acbea13efab8104222_NSC-VIS-206.jpg)
Gerelateerde gerechten
![Stoofpotje van zeeduivel en winterprei gedresseerd in een wit diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/635925c9c273ee5bb4185fb6_NSC%20202210170079-%C2%A9FrC.jpg)
![Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632d9ddf0180d51dd97ca87f_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7694.jpg)
![Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3ab9e35f1428477be4633_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6349.jpg)
![Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e1428b20257757b0c04c7d_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0236.jpg)
![Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e1410dd5ccb932a76b0a8c_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0195.jpg)
![Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c447e2e00aff19dade8d7e_NSC%20Wijting%202018102664003.jpg)
![Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44673a4f2962fea714fc3_NSC%20Wijting%202018102664531.jpg)
![Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd8c6163ca304e3be5bb8c_nsc_090816_57715.jpg)
![Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc41fd2dcaafaab3bae63e_magis_44805.jpg)
![Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc405ba76c69d4a8e4ebd0_magis_45376.jpg)
![Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc3e65d8c9ae127b10e68a_magis_45169.jpg)
![Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc3b20b65387353a86df69_bartholomeus_100215_105554.jpg)
![Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc398866129f086b40c34f_bartholomeus_200616_48928.jpg)
![tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bb1072fbdca7ac8945da3a_bartholomeus_200616_49067.jpg)
![Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac76b5518b2063f3489f03_nsc_150616_46381.jpg)
![twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac71a1a2193623cc60bda0_nsc_150616_46271.jpg)
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
![Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab2507f170eb0e117353c0_nsc_080816_57025%20(1).jpg)
![Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a6fcf4caa9382602dab189_hondshaai-garnaal.jpg)