Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Garnalenvulling

1kg verse, ongepelde garnalen
3 gelatineblaadjes
1/2l volle melk
1 el arachideolie

Aromaten:
1 takje tijm
1 laurierblaadje
1 wortel
1 selderijstengel
1 teentje look
15 zwarte peperbolletjes

80g boter
100g bloem
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje nootmuskaat
peper en zout, naar smaak
60ml room
2 eierdooiers
1/2 citroen

Om te paneren

5 losgeklopte eiwitten
200g bloem
200g paneermeel

Afwerking

1 bussel krulpeterselie
1 citroen

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Stijn Bauwens' met witte keukenvest.
Stijn Bauwens
Bereiding

Beslag

Pel de garnalen, hou de koppen bij. Week de gelatineblaadjes in koud water. Stoof de garnaalkoppen en de aromaten lichtjes aan in wat arachideolie. Voeg de melk toe, laat een halfuur trekken. Zeef. Smelt de boter, roer met de bloem tot een blonde roux. Laat goed doorkoken maar niet bruin worden. Blus de roux met de ‘garnalenmelk’, laat nog 1 minuut goed doorkoken. Voeg dan de gelatine toe en kruid met cayennepeper, nootmuskaat en peper en zout. Voeg langzaam de garnalen toe. Meng de room en de eierdooiers voor de binding en roer door het beslag. Stort het mengsel uit in een geoliede schaal tot ca. 2,5 cm dikte. Dek af met plasticfolie, laat 24 uur rusten in de koelkast.

Paneren

Leg het beslag op een snijplank, snij in gewenste porties. Pas de vorm zelf aan met de hand. Wentel de kroketten door de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel.

Afwerking

Bak 5 minuten in arachideolie op 180°C. Serveer naar keuze met wat gefrituurde peterselie, een slaatje en een stukje citroen.

Foto: Heikki Verdurme

Grijze garnalen op schilferijs

Gerelateerde gerechten

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Bekijk gerecht
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Bekijk gerecht
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Bekijk gerecht
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Bekijk gerecht
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Bekijk gerecht
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Bekijk gerecht