Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Garnalen, groentetaart en fetakaas
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Grijze garnaal

250g handgepelde garnalen (+/- 800g ongepelde garnalen)
een 10-tal garnalenkopjes

Compote

10 tomaten
1 sjalot
peper en zout, naar smaak

Groentetaart

1 groene courgette
1 gele courgette
2 groene tomaten
2 gele tomaten
200g Klemkerke fetakaas
1/2dl olijfolie
Provençaalse kruiden
1 teentje look, geplet
peper en zout, naar smaak

Peterseliecoulis

1 bosje platte peterselie
1/2dl olijfolie

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Stijn Bauwens' met witte keukenvest.
Stijn Bauwens
Bereiding

Garnalenkopjes

Frituur de garnalenkopjes een 2-tal minuten op 170°C in arachideolie.

Compote van tomaten

Pel de tomaten, verwijder de zaadjes, hak in grove stukken. Stoof de sjalot, bedek met tomaat. Laat 2 uren lichtjes sudderen tot het vocht is verdampt. Breng op smaak.

Groentetaart

Vul een patévorm met verschillende lagen van de groenten (courgette en tomatenschijfjes), leg tussen elke laag fetakaas, kruid telkens met peper zout, look en Provençaalse kruiden. Bak zo’n 45 minuten in de oven op 160°C. Laat de taart omgekeerd afkoelen.

Peterseliecoulis

Kook de peterselie met steeltjes, 2 minuten in gezouten water, koel af in ijswater, mix met olijfolie.

Afwerking

Snij strookjes van de groentetaart, werk af met de tomatencompote en minibasilicum, schik naar wens, werk af met de handgepelde garnalen, peterseliecoulis en gefrituurde garnalenkopjes.

Foto: Heikki Verdurme

twee handen gevuld met grijze garnalen

Gerelateerde gerechten

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Bekijk gerecht
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Bekijk gerecht
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Bekijk gerecht
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Bekijk gerecht
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Bekijk gerecht
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Bekijk gerecht
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Bekijk gerecht
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Bekijk gerecht