![Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab2507f170eb0e117353c0_nsc_080816_57025%20(1).jpg)
Zeebarbeel
360g filet
olijfolie of boter
Scharrelei
2 eieren
50g goede boter
peper en zout, naar smaak
nootmuskaat, naar smaak
Aardappelchips
1 aardappel
Artisjok
1 geschilde artisjokbodem
1 citoren
2dl olijfolie
Afwerking
80g grijze garnalen
16 eetbare bloempjes
![Zwart-witte profielfoto van 'Rudi Van Beylen' met witte keukenvest](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac9851eebc248db09a1446_NorthSeaChefs0009-2.jpg)
Zeebarbeel
Bak de zeebarbeel kort op de velkant in wat olijfolie of boter.
Scharrelei
Kook de eitjes 3,5 minuten. Meng de geprakte eitjes met gesmolten boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Artisjok
Gaar de artisjokbodem een 30-tal minuten in olijfolie en citroen (schil en sap)
Aardappelchips
Snij met een dunschiller dunne plakjes aardappel, spoel deze in koud water en dep droog.
Frituur de aardappelschijfjes op 160°C, tot ze krokant zijn.
Afwerking
Pel de garnalen.
Dresseer het bord zoals op de foto.
Foto: Heikki Verdurme
![Detail van de schubben van de zeebarbeel](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab253a411bb7cb9a311e31_NSC-VIS-78.jpg)
Gerelateerde gerechten
![Stoofpotje van zeeduivel en winterprei gedresseerd in een wit diep bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/635925c9c273ee5bb4185fb6_NSC%20202210170079-%C2%A9FrC.jpg)
![drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632da0f80b39803268de8835_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7731.jpg)
![Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/632d9ddf0180d51dd97ca87f_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%20augustus%202022-7694.jpg)
![Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e3ab9e35f1428477be4633_NSC%20vis%20van%20het%20seizoen%2024-5-22-6349.jpg)
![Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e138c6e7f3c707df0fa009_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0314.jpg)
![zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e130d47ba9ba77e4c3ff38_NSC_vis_van_het_seizoen_16-08-2021-0285.jpg)
![Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de50faa127b817594e4dc1_NSC-Vlam%202018122165676.jpg)
![Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62de4dcedaa1ac358cd58284_NSC-Vlam%202018122165658.jpg)
![Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c447e2e00aff19dade8d7e_NSC%20Wijting%202018102664003.jpg)
![Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62c44673a4f2962fea714fc3_NSC%20Wijting%202018102664531.jpg)
![Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bd8c6163ca304e3be5bb8c_nsc_090816_57715.jpg)
![Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62bc41fd2dcaafaab3bae63e_magis_44805.jpg)
![Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac76b5518b2063f3489f03_nsc_150616_46381.jpg)
![twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac71a1a2193623cc60bda0_nsc_150616_46271.jpg)
![Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ab3daad158dfcfcd0dc601_nsc_weekend_1_27494.jpg)
![Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a9ee5dc944b36b24a47d53_nsc_080816_56992%20(1).jpg)
![zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a9c19c76bb8000fd2dbcb6_nsc_080816_57176.jpg)
![Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62a6fcf4caa9382602dab189_hondshaai-garnaal.jpg)