Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Lasagne van pijlinktvis
3 stukken lasagne van pijlinktvis met daarop een schijfje chorizo en in het midden een groene saus gedresseerd op een wit bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pijlinktvis

4 pijlinktvissen

Lasagne

Spitskool
Grof zeezout
400 g morcilla of chorizo

Saus

Limoen
1 krop sla
250 g spinazie
1 bussel peterselie
1 kl Worcestersaus
1 kl piment d’Espelette
300 ml water
1 el groene olijfolie
Peper en zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Gilles Bogaert' met gekruiste handen in een witte keukenvest.
Gilles Bogaert
Bereiding

Pijlinktvis

Verwijder de ingewanden en de tentakels van de pijlinktvissen. Snij de pijlinktvissen hierna overlangs. Stoom deze 5 uur lang in de steamer op 64° C.

Spitskool

Leg de spitskool in z’n geheel in een diepe bakplaat en bedek deze volledig met grof zeezout. Plaats deze in een voorverwarmde oven gedurende 90 minuten op 200° C.
Haal de spitskool uit de oven en laat minimum 1 uur rusten.
Verwijder het zout van de spitskool en droog de spitskool in de oven voor 3u op 65° C.

Steek de BBQ aan.

Morcilla of chorizo

Snij de morcilla of chorizo in schijfjes.

Saus van kropsla

Snij ook de kropsla in 4 stukken. Besprenkel met olijfolie en grill deze op de BBQ met een gesloten deksel zodat deze een rooksmaak krijgt. Let op: de sla mag niet gebakken zijn m.a.w. laat de kolen niet te warm worden.
Doe de kropsla in een blender met de gewassen spinazie en peterselie. Voeg hier ook water, olijfolie, piment d’ Espelette, limoensap en Worcestersaus aan toe. Mix deze tot een fijne saus en zeef het geheel nog eens door een fijne zeef.

Lasagne

Haal de spitskool uiteen door de bladeren ervan te trekken. We snijden het harde gedeelte (de kern) eruit.

Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met de spitskoolbladeren als eerste laag. Hierna een laag inktvis en vervolgens een laag morcilla / chorizo. Herhaal dit tot alles is opgewerkt. Eindig met spitskool aan de bovenkant.

Dek alles af met plastic folie en gaar het nogmaals voor 1u op 70° C in de steamer.

Plaats het geheel hierna in de diepvries.

Eenmaal bevroren – haal het uit de diepvries en laat dit half ontdooien zodat we dit kunnen snijden. Dit mag in een vorm naar keuze of in vierkantjes (zie foto).

Afwerking

Neem de blokjes en gaar deze nog even op de bbq. We werken af met een schijfje morcilla / chorizo bovenaan. En we voegen er nog een cirkel slasaus aan toe.

Dresseerzoals op de foto.

Foto: Frank Croes

Detailfoto van pijlinktvis op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Kleine pijlinktvisjes in inkt op een wit bord gedresseerd
Pijlinktvis in inkt
Bekijk gerecht
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Bekijk gerecht
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Bekijk gerecht
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Bekijk gerecht
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Bekijk gerecht
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Bekijk gerecht
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Bekijk gerecht
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Bekijk gerecht
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Bekijk gerecht