![Zwart-witte foto van Gilles Bogaert in de keuken van Bar Bask](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac77017f7f83dfcbd1323e_gillesbogaert.jpg)
Gilles Bogaert
![Vooraanzicht van 'The Beast'.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62a84587792a5c89a4b576b3_Front.webp)
![Met de hand gemaakte schedel volledig van plastic flessen. De boodschap is 'Plastic will kill you' i.v.m. afval problematiek in de oceanen.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/62972e8810f3571b8140303d_plastic-skull.webp)
![Voorkant Salons Hof ten Damme te Kallo, Beveren-Waas.](https://cdn.prod.website-files.com/62470a1a839caa17c18e9604/629750172c8a1b70644d0081_2472-tiny.jpg)
Gilles Bogaert vertoeft tegenwoordig achter de grill van Bar Bask, de nieuwste en heetste plek van Gent. En deze Baskisch geïnspireerde keuken is op z’n lijf geschreven! Baskenland is namelijk dé plaats waar Gilles z’n liefde voor vis, pure producten & grill heeft ontwikkeld. Pure gerechten met weinig ingrediënten primeren voor hem.
Gerechten van deze chef
![3 stukken lasagne van pijlinktvis met daarop een schijfje chorizo en in het midden een groene saus gedresseerd op een wit bord.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/6359235a7445d64fbed6cab6_NSC%20202210170029-%C2%A9FrC.jpg)
![Kleine pijlinktvisjes in inkt op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/63592239bff72f57e83f4076_NSC%20202210170074-%C2%A9FrC.jpg)
![Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e12bec4e79bb8f5d34531f_Ambiance%20NSC20201218%20FrC5343.jpg)
![Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62e129f8830d4f3c2f4ae2ff_Ambiance%20NSC20201218%20FrC5364.jpg)
![Zwart-witte profielfoto van 'Gilles Bogaert' met gekruiste handen in een witte keukenvest.](https://cdn.prod.website-files.com/624d520e4cf563ff4f5b70de/62ac95488daf5f2b7f6a1f29_NorthSeaChefs1276.jpg)
gedurfde
Vragen?
Om deze chef beter te leren kennen, hebben wij alvast enkele gedurfde vragen gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden?
De tarbot. Voor mij de koning van de zee door zijn vaste en gelatineuze textuur. Perfect om op de grill te bereiden en daarom ook ons signatuurgerecht in Bar Bask.
Dan breng ik tijd door met mijn kleine oogappel en mijn vrouw. De tijd die ik in de week niet heb, haal ik in het weekend in. Het maakt voor mij niet uit wat het is, als het maar samen is met familie en vrienden.
Vandaag beter zijn dan gisteren.
Ongeduldig zijn en soms iets te perfectionistisch.